Daily Cotcodac

Despre trolling şi prietenie

Julius

Daily Cotcodac fiind un site care adună în general oameni inteligenţi, educaţi şi cu simţul umorului (aveţi butonul de donaţii în dreapta), câteodată trec săptămâni şi chiar luni până ce găsim şi noi, ca alţi bloggeri, câte un comentariu mai tâmpit (care, de regulă, se încheie cu “vă citeam până acum, dar m-aţi dezămăgit. Nu mă mai prindeţi pe-aici!” ). Astăzi, însă, am avut noroc: “Ruşine, Daily Cotcodac!” a răsunat din nou, triumfător, căci, oricât de bine ai potrivi capacul pe oala cu proşti, tot mai dau pe dinafară.

Pe scurt, cititorul nostru era scârbit de USL, în general, şi de maestrul Raeţchi, în particular, fiindcă s-a lăsat antrenat în această troacă de porci. Până aici, nimic anormal – în fond, cu toţii suntem, mai mult sau mai puţin, scârbiţi de câte ceva (mie, de pildă, mi-e scârbă de caviar, casinourile din Monte Carlo şi fotomodelele internaţionale, dar asta e, în viaţă n-ai întotdeauna parte doar de lucruri frumoase). Mai încolo însă, după ce ne ameninţă că nu-l mai prindem pe-aici, aduce şi dovada că acest Raeţchi este un neisprăvit, dovadă constând într-o trimitere pe blogul lui Şuţu (nu-i dau link fiindcă îi stric serverul, omul abia adună 3-400 de cititori într-o zi). Dacă nu ştiţi cine e Şuţu: e un tip care ar plictisi până şi un film finlandez, textele lui se dau doar pe reţetă, ca toate barbituricele foarte puternice. Mi-am făcut o cafea tare, am băut un Redbull şi am intrat pe blogul lui Şuţu, străduindu-mă să rămân treaz (mulţi cititori temerari au murit încercând asta), şi am citit incredibila dezvăluire despre acest “dubios” Raeţchi: nu-i place dlui Şuţu faţa lui! La propriu – chipul, înfăţişarea: “Priviţi-i un pic figura! Cum să pui un astfel de personaj să îi reprezinte pe români? Fie ei şi din Africa…”

Şuţu, scurt, să nu te ţin treaz prea mult: până să ajungi la nivelul unui “astfel de personaj” mai ai de citit cam două vagoane de cărţi (presupunând că ai şi înţelege ceva din ele). Şi doi: explică-ne puţin sintagma “fie ei şi din Africa…” Cum sunt românii din Africa? O să ne spui că s-a înţeles greşit, de frică să nu te mănânce?

Revenind la trollul nostru: Raeţchi e prietenul meu şi l-aş fi ajutat chiar dacă ar fi candidat sub sigla PP-DD, din partea Partidului Verde sau a partidului pinguinilor pitici. Fiindcă, între o mie de proşti ca tine, pentru care faptul că nu-i place unui capsoman faţa unui om reprezintă un argument solid, şi un prieten cu care pot vorbi despre principiile de bază ale principatului augustan, arianism sau romanul german după 1900, ghici pe cine aleg?

Pentru o edificare completă, ai mai sus, în poză, moaca mea.