Daily Cotcodac

Daily Cotcodac şi zoso.ro, singurele bloguri citate în Raportul FreeEx 2010

Raportul FreeEx privind libertatea presei în 2010, întocmit de Agenţia de Monitorizare a Presei, se referă, în secţiunea “Noile media”, şi la două bloguri. Primul este dailycotcodac.ro, menţionat pentru prima versiune print a unui blog românesc:

În iulie, blogul DailyCotcodac a lansat prima versiune print a unui blog românesc, sub forma unui ziar satiric de opt pagini.

Al doilea blog citat este zoso.ro, raportul arătând că link-ul către acest blog a fost scos de pe site-ul ziarului Gândul la presiunea lui Mircea Badea:

Acesta (M.B. – n.DC) a sugerat că, dacă linkul nu va dispărea de pe site, nu va mai cita în revista presei respectivul cotidian.

Aşa cum am anunţat deja, blogul satiric Daily Cotcodac pregăteşte al doilea număr de print, care va avea 16 pagini. Prin urmare, ne revedem la Raportul FreeEx privind libertatea presei pe 2011.

PS: Aseară, înainte să băgăm de seamă că suntem citaţi în raportul Agenţiei de Monitorizare a Presei, am făcut mişto de Mircea Toma. A fost o regretabilă eroare. Din fericire, Daily Cotcodac este o oază a libertăţii de exprimare, şi oricum nu am putea fi sancţionaţi că l-am luat peste picior pe Toma fiindcă ne-am plânge imediat lui Toma.