Daily Cotcodac

Aş da minute de la mine

Călăraşu

Aţi observat câte milioane de minute primiţi la abonamentele de telefonie mobilă dacă vă abonaţi acum, în 2011?!

Sunt frustrat, eu am un abonament de vreo 7 ani şi îmi număr minutele pe degete, având tot timpul grijă să nu le depăşesc şi să le folosesc la capacitate maximă, să fiu eficient, să trăiesc clipa! În plus, nici măcar un sms nu pot trimite, pentru că mă trezesc cu costuri suplimentare. Abonaţii noi, în schimb, îşi permit la orice oră să trimită mesaje, chiar şi de tip spam, la toată lista, fără să îi coste nimic şi fără să primească nici o pedeapsă pentru asta.

Şi totul la un preţ care mi se pare o glumă, special conceput să mă distrugă moral pe mine, client cu state vechi de plată.

Pe de altă parte, în ceea ce-i priveşte pe furnizori, nu înţeleg cum pot oferi abonatului un număr de minute care nu există fizic – practic, primeşti un număr de minute care depăşeşte numărul real de minute cuantificabil într-o lună calendaristică. Eu unul m-aş simţi de parcă cineva ar încerca să-mi vândă boabe de fasole fermecată. Păi cum aş apuca eu să consum toate minutele alea, fără să-mi treacă prin cap să mă clonez?

Iar dacă mă uit şi la cealaltă jumătate goală a paharului, ei bine, după ce că sunt disponibil oricând, pentru oricine, n-o să-mi mai meargă nici măcar duma aia cu “nu te-am sunat pentru că nu mai am minute”.

Notă Julius: Călă, ia-ţi un smartphone de-ăla mişto, cu aplicaţii de mail, Y!M, twitter, facebook, cameră full HD, deschide-le pe toate şi, până ajungi la serviciu, te-ai scos, n-o să mai ai baterie toată ziua.