Daily Cotcodac

Domnul Remusică şi locotenentul lui Napoleon

Din memoriile lui Julius & Sendroiu, puse cap la cap …

… pe Daily Cotcodac:

10. sendroiu a spus:
7 Mai 2011 la 2:37 pm
eu imi amintesc de o alta faza cu Remusica si cu lautarii de la Mambo Siria, care, la un moment dat, in timpul unui turneu prin Bucare, au fost parcati de Dinescu tot in faimosu’ edificiu din C-tin Daniel: defectul de Remusica le-a zis ca nu au voie sa fumeze in nici o incapere, ca e cladire istorica :)) (desi pe fiecare metru patrat gaseai cel putin 3 scrumiere pline cu chishtoace, oriunde te uitai). Muzicienii, cu fetzele alea ale lor de mahmureala permanenta, il iau in serios si coboara la parter, unde era sala de asteptare a unui cabinet medical (de medicina de familie) si incep sa fumeze niste toscane de-álea fara filtru si sa poshtesca o sticla cu ceva. Unu’ din ei isi adusese si tuba cu el, sa mestereasca nu stiu ce la ea … Si toti pacientii aia, pensionari, se holbau la ei, shocati! Absolut suprarealista faza! Pe urma, ala care mesterea tuba a suflat in ea, de proba! :)) A iesit sora sau doctorita din cabinet, plina de nervi, le-a zis sa se care imediat, betivii dreaq! Mambo Siristii au replicat decent: “suntem artisti, doamna! In turneu, prin Capitala!” =))
In final, s-au intors in cladire si au inceput sa-si palmeze tigarile la etajul 1, in fata redactiei de la Dilema Veche :))
…………………………………..
16. JULIUS a spus:
7 Mai 2011 la 4:35 pm
@sendroiu: pe asta n-o stiam. poate scrii odata si despre astea.
……………………………………..
30. sendroiu a spus:
7 Mai 2011 la 6:40 pm
@JULIUS: am crezut ca stii faza, ca si tu trecusei in ziua aia pe la redactie, dar te-ai carat cu Pirca la carciuma aia cu vitza de vie, nu mai stiu cum se numea … imi amintesc ca barmanitza era o blonda cu tzatze importante, semana cu Amanda Lear in lumina verzulie de acolo … aveau si un acvariu, parca …
35. JULIUS a spus:
7 Mai 2011 la 8:26 pm
@sendroiu: Aquarium
36. sendroiu a spus:
7 Mai 2011 la 8:52 pm
@JULIUS: da, mah, Aquarium! Ce memorie ai! Acuma imi amintesc: aveau niste acvarii in jurul barului, singurele surse de lumina erau neoanele care luminau acvariile. Imi amintesc umbrele pestilor care se plimbau pe decolteul chelneritzei, parca eram in Arizona Dream …

… şi pe chat, vreo juma’ de oră mai târziu:

sendroiu : mah, daca o sa scriu vreodata o carte despre barmanitzele memorabile pe care le-am cunoscut, blonda de la Aquarium o sa fie in primele 5 capitole. Sau 6 😀 Avea un stil bestial sa-si lipeasca tzatzele pe tejgheaua barului, parca mushca din ea, mai tzii minte? Si p’orma punea sticla de bere fix pe bisectoarea dintre tzatze. La 5 cm de aia dreapta, 5 cm de aia stanga. Cand intindeai mana sa apuci sticla, ii simteai in degete caldura tzatzelor, prin tricou & sutien. Odata m-a privit in ochi si m-a intrebat: “E suficient de rece?” :))

JULIUS: să revenim la Remusică …

sendroiu: asa: pe la vreo 5 sau 6 am predat textele si am plecat cu Tomitza spre Aquarium, sa ne vedem cu tine si cu Pirca. In timp ce coboram scarile, Tomitza si-a amintit ca a uitat nu-s ce plm si s-a intors in redactie. Eu am zis ca-l astept jos. Cand am ajuns in sala de asteptare a cabinetului medical, i-am vazut pe pacienti cum se holbau la virtuosii de la Mambo si m-am hotarat sa il astept pe Tomitza acolo, ca se anuntza distractiv. Pe urma a iesit tanti cu halat alb si a inceput iuresul: lautarii au strivit chistoacele pe un pachet gol de tigari si au intrat in holul ala unde erau stivuite retururile. Eu m-am dus dupa ei si i-am intrebat care e treaba. Sefu’ trupei, ala chel, cu 2 dinti in gura, trompetistu’, imi zice: “ne-a zis un domn ca nu se fumeaza inauntru …”. Bai, nu o sa-ti vina sa crezi, cand a zis “un domn”si-a luat palaria in mana. In secunda aia, a coborat T.J. cu o tigara aprinsa’n gura. “Da’ cum arata domnu’ care v-a zis ca nu se fumeaza?” Si ni l-a descris pe Remusica, mah =))

JULIUS: :)) nu stiu, ma, faza, de ce n-ai povestit-o ?

sendroiu: pai, noi am incercat! Da’ cand am ajuns la carciuma, voi aveati deja vreo doo’j de mii de halbe goale pe masa si Pirca era fix in faza aia in care tocmai terminase de povestit nu’sh ce batalie si incepea sa zica de generalu’ invingator, ca era homosexual sau avea nevasta curva. Ceva de genu’. Si in batalia aia aparea un colonel cu care si-o tragea ori el ori nevasta-sa… Ori amandoi? nu mai conteaza …

JULIUS: locotenent! daca te aude Pirca, te da cu capu’ de tabla 😀

sendroiu: sau locotenent, plm! Noi ne-am asezat la masa si am incercat sa-l oprim pe Pirca, care ii dadea tare cu locotenentu’, nu aveai cum sa te intelegi cu el. Eeei, si in momentul asta, s-a ridicat in capu’ oaselor un barbos de la o masa vecina, unu’ care dormise pe bancheta, cu mecla de student la CNSAS: “bai, nene, da’ de unde plm stii tu cu cine si-o trageau locotenentii lui Napoleon?!?”

JULIUS: gata, de aici imi amintesc! l-a terminat Pirca cu referinte bibliografice si citate, ala mai avea putin si cadea in genunchi: “da’ da-ma, nene, cu capu’ de tabla si hai sa terminam odata!”.