Postul nu e post destul

Domnul Remusică şi locotenentul lui Napoleon

Din memoriile lui Julius & Sendroiu, puse cap la cap …

… pe Daily Cotcodac:

10. sendroiu a spus:
7 Mai 2011 la 2:37 pm
eu imi amintesc de o alta faza cu Remusica si cu lautarii de la Mambo Siria, care, la un moment dat, in timpul unui turneu prin Bucare, au fost parcati de Dinescu tot in faimosu’ edificiu din C-tin Daniel: defectul de Remusica le-a zis ca nu au voie sa fumeze in nici o incapere, ca e cladire istorica :)) (desi pe fiecare metru patrat gaseai cel putin 3 scrumiere pline cu chishtoace, oriunde te uitai). Muzicienii, cu fetzele alea ale lor de mahmureala permanenta, il iau in serios si coboara la parter, unde era sala de asteptare a unui cabinet medical (de medicina de familie) si incep sa fumeze niste toscane de-álea fara filtru si sa poshtesca o sticla cu ceva. Unu’ din ei isi adusese si tuba cu el, sa mestereasca nu stiu ce la ea … Si toti pacientii aia, pensionari, se holbau la ei, shocati! Absolut suprarealista faza! Pe urma, ala care mesterea tuba a suflat in ea, de proba! :)) A iesit sora sau doctorita din cabinet, plina de nervi, le-a zis sa se care imediat, betivii dreaq! Mambo Siristii au replicat decent: “suntem artisti, doamna! In turneu, prin Capitala!” =))
In final, s-au intors in cladire si au inceput sa-si palmeze tigarile la etajul 1, in fata redactiei de la Dilema Veche :))
…………………………………..
16. JULIUS a spus:
7 Mai 2011 la 4:35 pm
@sendroiu: pe asta n-o stiam. poate scrii odata si despre astea.
……………………………………..
30. sendroiu a spus:
7 Mai 2011 la 6:40 pm
@JULIUS: am crezut ca stii faza, ca si tu trecusei in ziua aia pe la redactie, dar te-ai carat cu Pirca la carciuma aia cu vitza de vie, nu mai stiu cum se numea … imi amintesc ca barmanitza era o blonda cu tzatze importante, semana cu Amanda Lear in lumina verzulie de acolo … aveau si un acvariu, parca …
35. JULIUS a spus:
7 Mai 2011 la 8:26 pm
@sendroiu: Aquarium
36. sendroiu a spus:
7 Mai 2011 la 8:52 pm
@JULIUS: da, mah, Aquarium! Ce memorie ai! Acuma imi amintesc: aveau niste acvarii in jurul barului, singurele surse de lumina erau neoanele care luminau acvariile. Imi amintesc umbrele pestilor care se plimbau pe decolteul chelneritzei, parca eram in Arizona Dream …

… şi pe chat, vreo juma’ de oră mai târziu:

sendroiu : mah, daca o sa scriu vreodata o carte despre barmanitzele memorabile pe care le-am cunoscut, blonda de la Aquarium o sa fie in primele 5 capitole. Sau 6 😀 Avea un stil bestial sa-si lipeasca tzatzele pe tejgheaua barului, parca mushca din ea, mai tzii minte? Si p’orma punea sticla de bere fix pe bisectoarea dintre tzatze. La 5 cm de aia dreapta, 5 cm de aia stanga. Cand intindeai mana sa apuci sticla, ii simteai in degete caldura tzatzelor, prin tricou & sutien. Odata m-a privit in ochi si m-a intrebat: “E suficient de rece?” :))

JULIUS: să revenim la Remusică …

sendroiu: asa: pe la vreo 5 sau 6 am predat textele si am plecat cu Tomitza spre Aquarium, sa ne vedem cu tine si cu Pirca. In timp ce coboram scarile, Tomitza si-a amintit ca a uitat nu-s ce plm si s-a intors in redactie. Eu am zis ca-l astept jos. Cand am ajuns in sala de asteptare a cabinetului medical, i-am vazut pe pacienti cum se holbau la virtuosii de la Mambo si m-am hotarat sa il astept pe Tomitza acolo, ca se anuntza distractiv. Pe urma a iesit tanti cu halat alb si a inceput iuresul: lautarii au strivit chistoacele pe un pachet gol de tigari si au intrat in holul ala unde erau stivuite retururile. Eu m-am dus dupa ei si i-am intrebat care e treaba. Sefu’ trupei, ala chel, cu 2 dinti in gura, trompetistu’, imi zice: “ne-a zis un domn ca nu se fumeaza inauntru …”. Bai, nu o sa-ti vina sa crezi, cand a zis “un domn”si-a luat palaria in mana. In secunda aia, a coborat T.J. cu o tigara aprinsa’n gura. “Da’ cum arata domnu’ care v-a zis ca nu se fumeaza?” Si ni l-a descris pe Remusica, mah =))

JULIUS: :)) nu stiu, ma, faza, de ce n-ai povestit-o ?

sendroiu: pai, noi am incercat! Da’ cand am ajuns la carciuma, voi aveati deja vreo doo’j de mii de halbe goale pe masa si Pirca era fix in faza aia in care tocmai terminase de povestit nu’sh ce batalie si incepea sa zica de generalu’ invingator, ca era homosexual sau avea nevasta curva. Ceva de genu’. Si in batalia aia aparea un colonel cu care si-o tragea ori el ori nevasta-sa… Ori amandoi? nu mai conteaza …

JULIUS: locotenent! daca te aude Pirca, te da cu capu’ de tabla 😀

sendroiu: sau locotenent, plm! Noi ne-am asezat la masa si am incercat sa-l oprim pe Pirca, care ii dadea tare cu locotenentu’, nu aveai cum sa te intelegi cu el. Eeei, si in momentul asta, s-a ridicat in capu’ oaselor un barbos de la o masa vecina, unu’ care dormise pe bancheta, cu mecla de student la CNSAS: “bai, nene, da’ de unde plm stii tu cu cine si-o trageau locotenentii lui Napoleon?!?”

JULIUS: gata, de aici imi amintesc! l-a terminat Pirca cu referinte bibliografice si citate, ala mai avea putin si cadea in genunchi: “da’ da-ma, nene, cu capu’ de tabla si hai sa terminam odata!”.

Share:

44 comments

  1. RoseN 9 May, 2011 at 13:41

    Respect domn doctor, sa ne traiesti 😀

  2. sebra 9 May, 2011 at 13:47

    Urmează barmaniţe memorabile! Pfuaaa! Ce memorie ai, doc! =))

  3. RoseN 9 May, 2011 at 13:50

    Dar totusi, ca veni vorba, ce-ati facut mai cu PIRCAAAAAAAAAAAAA??!!??

  4. unmihai 9 May, 2011 at 13:54

    “JULIUS: să revenim la Remusică …”
    @Sendroiu
    da-l naibii de Remusica! sa revenim la barmanita! 😀

  5. dc 9 May, 2011 at 14:01

    @RoseN: Lasa oamenii sa se concentreze la lucruri importante, nu la Pirca (cine stie pe ce deal al Moldovei l-o fi pus la conservat Julius, zis si “Vantul DC-ului”.
    @Sendroiu: unmihai are dreptate, sa revenim la barmanita 😀

  6. costin 9 May, 2011 at 14:04

    ‘reaţi voi să fiţi! Un serial despre bărmăniţa aia nu puteaţi să scrieţi. În schimb, ni-l tot băgaţi pe gât pe Remusică ăsta.

  7. sebra 9 May, 2011 at 14:04

    @unmihai: ,@dc: ,
    De Napoleon nu vă interesează, ha???

  8. sendroiu 9 May, 2011 at 14:16

    @sebra: “Barmanite memorabile” de sendroiu ar fi genul de carte care s-ar vinde doar prin benzinarii, cu pres de intrare la pachet, ca si material promotional 😀
    Nu as vedea-o pe raft la Carturesti :))

  9. M3bis 9 May, 2011 at 14:17

    Barmanița-i ochei?

  10. sebra 9 May, 2011 at 14:18

    @sendroiu:
    Da’ parcă ai risca oleacă s-o cumperi. Cu tot cu preş, că nu strică la casa omului un preşuleţ de rezervă. :))

  11. dr.Lecter 9 May, 2011 at 14:31

    @sendroiu:
    Da’ si cati hectolitri de bere ai bea moca, daca ai scrie de barmanite?!?

  12. admin 9 May, 2011 at 14:38

    ardeti-o voi aiurea, ca azi, maine se intoarce Pirca si sunt curios pe unde scoateti camasa cand v-o da lucrare…

  13. dr.Lecter 9 May, 2011 at 14:45

    Pirca se intoarce?
    <:-P

  14. miki 9 May, 2011 at 15:03

    @dr.Lecter: Pirca se MAI intoarce? 😀

  15. M3bis 9 May, 2011 at 15:04

    Pe ce parte?

  16. Ciprian 9 May, 2011 at 15:13

    Ce si-o fi zis si Pirca: Ma duc in lumea-ntreaga, daca peste tot sunt rosiile atat de scumpe nu mai calc pe Daily Cotcodac, dar daca am sa gasesc, nenicaaa, ma intorc si va bag niste texte despre bulion sa vi se acreasca.

  17. Stephanie 9 May, 2011 at 15:14

    @sendroiu:țâțele ca țâțele, dar despre fese nimic-nimic? ;;)

  18. sendroiu 9 May, 2011 at 15:17

    @M3bis: s-a inchis barul ala, la putin timp dupa ce readactiile Aspirina saracului / Plai cu Boi / Dilema veche s-au mutat din cartier 😀
    Ciudata coincidentza, nu?

  19. Cms 9 May, 2011 at 15:18

    Doctore, nu mai pierde vremea şi scrie cartea! Eu ţi-o cumpăr, dar cred că cei mai mulţi cumpărători vor fi din rândul doamnelor şi domnişoarelor. Genul tău de descriere a unui trup de femeie le merge la inimă, şi pe urmă mai pot da şi teme pentru acasă domnilor. Nu va trece mult şi toţi consumatorii de bere şi transmisiuni televizate din divizia I vor fi nevoiţi să se documenteze din mărturisirile tale, ca să facă faţă concurenţei. Te vor blestema, dar publicul feminin va fi la picioarele tale. Şi ca să nu sfârşeşti precum Terente, poţi dona organul lui Babatunde Institutului Mina Minovici. 😉

  20. dr.Lecter 9 May, 2011 at 15:21

    E-hee, Pirca le zicea asa frumos, despre locotenenti si comandanti si printese razboinice…Era o placere sa comentam despre evenimente de care n-am auzit vreodata!

  21. sendroiu 9 May, 2011 at 15:40

    @dr.Lecter: da, Pirca era imun la decolteul barmanitei, habar nu avea care e pozitia ei preferata, dar stia exact cu cine s-a culcat Marie Antoinette si cand.
    Desi Marie Antoinette era moarta de mult, iar barmanitei ii plesnea camasa pe tzitze. Ciudata pasiune, nu? 😉

  22. serban 9 May, 2011 at 15:47

    De ce îmi place aici:

    Comentarii pe post de posturi,
    texte postate de comentatori,
    membri ai echipei care nu sunt sau nu mai sunt,
    pisici care mimează scene din filme,
    virtuozităţi lingvistice quasiincomprehensibile,
    comentarii la propriile comentarii,
    un admin care scrie, comentează, taie şi spânzură,
    like-uri la un text gol,
    unde-i Pircă,
    femei care discută o zi şi o noapte despre fotbal,
    aroganţe,
    bătaia între Pleşu şi Patapievici,
    concursuri mânărite,
    apă minerală la sticlă de sticlă,
    renumitul To­ader – renumit T0ad3r,
    muzică penibilă, muzică metalică, muzică orthodoxă, remusică,
    gropari, camionagii, faraoni, Dan1,
    eşti de vis,
    vopsea prea puţină,
    îndrăgitul,
    generali ai lui Napoleon săraţi, la bere în acvariu,
    ia să caut în G.Earth unde-i Angola,
    avataruri, emoticoane, roşii româneşti ieftine,
    trebuia să râdem, sau cum,
    sebra, ia un like,
    dezvăluiri,
    -amice, eşti idiot,
    -nu, domnule
    şi câte şi mai câte.

    DC. primul blog web3 poate chiar 3,14.

  23. dr.Lecter 9 May, 2011 at 15:47

    @sendroiu:
    El avea educatie cazona, dom’ne, si-ar fi scos cascheta si in fata unei statui…
    Si stiti cum e cu istoriile astea romantate: autorul isi descrie amanta sau iubita in personaje istorice. Deci, reginele lui Pirca erau tot tarabagioaice si florarese. (daca e insurat, am dat de dracu! )

  24. ErRon 9 May, 2011 at 15:57

    @sendroiu: Doctore, aspiri sa ajungi in Panteonul Scriitorilor Romani Plictocosi, studiati in liceu, sau sa fii citit si adulat de mase??:D

  25. sendroiu 9 May, 2011 at 15:57

    @dr.Lecter: e foarte insurat! 😉

  26. sendroiu 9 May, 2011 at 16:01

    @Serban: WOW! 🙂 <):)

  27. dr.Lecter 9 May, 2011 at 16:01

    @sendroiu:
    atunci… ma mai gandesc daca vreau sa vina Pirca.
    Ce sa zic, eu cred ca sunt destule postari, toti scriu bine…cand sa mai scrie si Pirca? =))

  28. Stephanie 9 May, 2011 at 16:09

    @sendroiu: iar ai deschis cutia Pandorei! 😉 Cre’ca Julius isi musca deshtele ca nu poate si el sa comenteze ( simte deja in ceafa rasuflarea rece ca gheata a mamei prietenei…plm, a soacra-sii) !

  29. Cms 9 May, 2011 at 16:15

    @serban:
    Multe ai mai ţinut în tine! =))
    Adevărul e că pe Daily Cotcodac sunt cei mai mulţi aroganţi pe metru pătrat! [-(

  30. sendroiu 9 May, 2011 at 16:17

    @Stephanie: dupa cum a mentionat si colegul meu, dl Constaninescu, subiectul povestii e Remusica :b
    (koor-ul ei nu era chiar atat de memorabil ca tzitzele, dupa opinia mea 😉 )

  31. Stephanie 9 May, 2011 at 16:30

    @sendroiu: Dap. “JULIUS: să revenim la Remusică …” Considera ca am repetat comentariul anterior :))

  32. sebra 9 May, 2011 at 16:40

    @Setban,
    Dom’le, ce observatii pertinente! =)) Iti dau un like cand ajung acasa;)
    @Cms,
    Pe pixel, bre!! :))

  33. green 9 May, 2011 at 16:46

    genial!!!!
    memorabila concluzia :))

    nenea admin, de ce nu publici poezia lui nenea serban, sa ramana in Panteonul DC? zic….

  34. Insignifianta 9 May, 2011 at 17:00

    @serban: Ai dreptate! =)) Esti de vis! =))
    On topic: Siii, era destul de rece sau nu mai era, berea aia?!

  35. ela 9 May, 2011 at 17:51

    De frica lui Iulius s-o fi transexualizat Remmusica in chelnarita cu tztze obuz , mdr !

  36. sendroiu 9 May, 2011 at 17:55

    @Insignifianta: oh, da!
    @Pirca: mi se pare inacceptabil ca locotenentul ala sa nu fi fost avansat, intre timp …

  37. dyers_eve 9 May, 2011 at 17:56

    Deci: in primul episod, Remusica nu vroia sa va mai ia tigari. In al doilea, nu mai lasa lautarii sa fumeze inauntru. Eu zic sa-l cautati pe la un oenge de-alea antifumat…”Fumatul este singura ta placere?” 🙂

  38. kilroy 9 May, 2011 at 19:00

    Don’ doctor, mai zii cu bisectoareaaa …

  39. aisha 9 May, 2011 at 23:02

    aha! deci se intoarce!”Pirca cu referinte bibliografice si citate”!
    P.S. si da! conteaza cine te serveste!

  40. normancboy 10 May, 2011 at 11:16

    “bisectoarea dintre tzatze”

    absolut bestiala figura de stil

  41. sendroiu 10 May, 2011 at 11:53

    in legatura cu bisectoarea:
    fata aia a destupat beri pentru matematicieni, ingineri, fizicieni, stia foarte bine cum trebuie pusa problema si unde se plaseaza sticla. Sa va spuna Julius!
    (ps: mama lu’ prietena lu’ Julius, il lasati pe Julius sa ne spuna?!?)

  42. gigi11 10 May, 2011 at 20:43

    Bre, da de unde stie doctorul cuvinte de genul “bisectoare”?
    Ca de tzatze imi imaginez ca a auzit la scoala aia a lui.

  43. sendroiu 10 May, 2011 at 21:41

    @gigi11: de la un sectorist, evident! care lucra in doua sectoare …

  44. normancboy 11 May, 2011 at 05:16

    nu ers cumva sectorista?(cu 2 sectoare)

Leave a reply