Daily Cotcodac

Recomandări de seară: candoarea social-democrată

CNA a interzis ultimul spot publicitar la banca Millenium pe motiv că versul „pe drumul care voi porni” nu este corect din punct de vedere gramatical (aş cita sursa, însă n-ar fi corect, pentru că o aveam şi eu). Mă rog, ar mai fi un motiv, legat de nişte informaţii scrise foarte, foarte mic pe ecran – probabil genul ăla de informaţii pe care clienţii nu le citesc de obicei, de exemplu că banca are dreptul să-ţi ucidă familia dacă nu plăteşti. Carevasăzică, spotul n-a fost interzis pentru că promovează cretinismul – acum, sincer, unde aţi mai văzut oameni cântând de bucurie că au rate la bancă? Şi nici pentru că în reclamă cântă Bittman, ceea ce este şi mai grav fiindcă imaginaţi-vă că daţi o fugă până în bucătărie să vă faceţi un sandviş şi, în momentul următor, în casa dumneavoastră începe să cânte Bittman, iar vecinii vă bat în ţeavă urlând: „Daţi muzica mai încet, poponari nenorociţi!”.

Slovenul zice că el ştia de la început că e făcătură, dar vroia să vadă cât de departe merge treaba. Austriacul şi-a dat demisia şi a anunţat că se retrage din viaţa publică, fiindcă aşa merge treaba în Austria. Românul merge pe ideea că cea mai bună apărare e atacul şi cere anchetă penală împotriva ziariştilor – via Zack.

Când nu e plicticos până la limita anesteziei, Şuţu are o candoare întâlnită de regulă doar la anumite categorii de cetăţeni, pe care nu le vom enumera acum. Iată cazul Severin, rezumat pe sutu.ro: „Adrian Severin e un tip isteţ (… ) dar pică mult prea uşor în capcane. Academia Caţavencu i-a întins acum mulţi ani o momeală (… ) – povestea calităţii apei din Bucureşti (… ) iar Severin a muşcat cu nesaţ. A muşcat şi atunci cînd cineva din servicii i-a şoptit numele a doi-trei directori de gazete care ar lucra pentru serviciile secrete (… ). Acum a furat-o de la Sunday Times”. V-aţi prins unde era greşeala, nu? Omul e mai fraier, muşcă momeli, nu stă să se gândească puţin înainte – şi zău dacă nu-i păcat de el, că altfel e un tip isteţ.

Doi prieteni stăteau de vorbă, unul râdea de celălalt:
– Bă, am auzit că te-a bătut nevastă-ta în gară la Titu!
– Haide, mă, aia-i gară?

Să-i explice cineva gluma şi lui Şuţu.