Daily Cotcodac

Cum ajung blogger A-list?

Camionagiu / Julius

Există printre noi oameni speciali ce reprezintă modele demne de urmat pentru bloggerii aflaţi la început, unii dintre ei adevăraţi idoli ai blogosferei. Este vorba de bloggerii A-list. Mulţi îşi doresc să fie ca ei, oameni liberi care îşi fac singuri programul, folosesc telefoanele de fiţe şi maşinile altora, fără să le ciordească (uneori), sunt invitaţi peste tot şi sunt doriţi de toate femeile, deşi ei sunt oameni cât se poate de serioşi şi nici nu se uită.

Dar e greu să pătrunzi în lumea lor, trebuie să le intri la inimă ca să te susţină, aşa că vă oferim câteva ponturi, un mic tutorial în arta de a reuşi în blogging. Dacă vă va fi de folos, nu uitaţi să ne băgaţi în blogroll în timp ce vă rugaţi să ajungeţi ca noi, adică să scrieţi tutoriale de-astea şi să vă bage alţii în blogroll-ul lor. Dar, destul cu vorba goală, să trecem la sfaturi.

Zoso
Cu el trebuie să fii viclean, dar şi perseverent.
În primul rând, îi spui că e bloggerul tău preferat, că îl citeşti zilnic (oricum habar n-are să caute după IP-uri şi referreri, aşa că o să ţină). Joci tare din prima, şi el e un tip dur, aşa că o să aprecieze: ceri schimb de link-uri!
Cei mai mulţi aşa au reuşit cu el. Dacă nu merge, începi programul de picătură chinezească, loveşti perseverent, cu mailuri lungi şi puternice, în care îţi argumentezi cerinţa. Măcar două, trei bucăţi pe săptămână. Aproape sigur îl vei îngenunchea.
Dacă totuşi nu merge, devii hater, faci un blog cu blogspot.com care să conţină numele lui şi o prostie. Nimeni nu s-a gândit la asta, o să spargi piaţa.

VisUrât
Cu acest blogger, cheia este să-l atingi la sensibilitate şi credinţă.
Prima oară îi spui că iubeşti câinii vagabonzi şi vrei să faci un program de salvare a lor. Apoi că îi citeşti blogul zilnic. Va izbucni în lacrimi şi se va arunca la pieptul tău.
În caz că nu are timp de programul cu câinii, mergi pe cartea credinţei. Este ştiut că puţini bloggeri sunt atât de evlavioşi ca el, permanent umblă postind, doar cu un codru de pâine uscată în desagă, alături de Psaltire, pe care o citeşte zilnic. Încearcă să-l provoci la discuţii pe teme creştine, abia aşteaptă!

Arhi
Acest blogger deosebit de respectuos cu femeile are ca principală slăbiciune FEMINISMUL.
Crede în el din toată inima, aşa că începi cu acest subiect. Bărbaţii sunt porci, o lauzi pe Elena Cârstea, îi propui programe de susţinere a emancipării femeii de sub cizma bărbatului. E greu să reziste la aşa ceva.
Dacă totuşi nu ţine, lauzi ce-i place şi lui în mod special: pe Mircea Badea şi hrana sănătoasă. Ca sinteză, reţine că Arhi urăşte carnea, băuturile tari şi în general orice nu e salată de fructe sau de crudităţi.
Atenţie: dacă zici ceva de trabucuri, te joacă în picioare!

Piticu
Acest blogger este din cale afară de timid, se ştiu relativ puţine lucruri despre el. Practic, nu a fost văzut niciodată. Nu încerca să dai de el la tweetmeet-uri, la evenimente cu bloggeri, lansări de produse IT, Starbucks sau la cinema, fiindcă nu calcă în astfel de locuri nici mort.
Se ştie totuşi despre el că lucrează la Realitatea, pe partea de online. Ce nu ştim decât noi – şi o să vă spunem şi vouă acum, în speranţa că ne vom face utili – este că, în sufletul său, Piticu îşi doreşte de fapt să fie dat afară de la Realitatea ca să poată trăi liber, ca majoritatea bloggerilor A-list. Nu intra pe blogul lui, e inutil, du-te mai bine pe realitatea.net şi caută ştiri cretine preluate de pe bloguri. Ignoră comentariile care îi înjură pe autorii ştirilor, tu cu Piticu trebuie să te împrieteneşti. Mergi direct la ţintă lăsând un comentariu de genul: „Nu pot să cred că Piticu v-a lăsat să publicaţi prostia asta ŞI NU L-AŢI DAT AFARĂ!”.

Julius
Sobrietatea este cuvântul de ordine în abordarea acestui blogger care nu a fost văzut niciodată altfel decât în costum! Nici să nu-ţi treacă prin minte să te arăţi înaintea lui într-un tricou în dungi, tenişi coloraţi sau şapcă cu paiete, urăşte acest stil vestimentar. Deci, seriozitate! Nu te dai aiurea în bărci, fără vorbe în doi peri sau, Doamne-fereşte, glume -totul sobru, nemţeşte, din trei cuvinte zici ce ai de zis. Numai aşa îl câştigi, tipul cică a dat în copilărie de perete cu vinilul cu „Păcală” când l-a primit cadou şi a smuls cu dinţii din raft „Critica raţiunii pure”.
Pont: alege la întâmplare un autor din caseta de redacţie şi lasă la un text semnat de Julius un comentariu de genul „să scrie doar acel autor, că el ştie”. Ca să fii sigur că i-ai captat bunăvoinţa, lasă unul şi cu „trebuia să râd, sau cum?”. E foarte important să faci asta zilnic. Simt că veţi deveni curând foarte apropiaţi.

Reporter Virtual
Acest blogger uns cu toate alifiile are o mare slăbiciune: îl urăşte cu patos pe Băsescu!
Mergi pe asta, scrie texte bine argumentate, dacă n-ai idei, urmăreşte-l pe Mihai Gâdea cum conspectează de la Vali Stan. Învaţă şi tu, bagă şi-un file audio şi gata. Îţi va suna telefonul când vei fi primit banii în cont.
Dacă totuşi nu merge, laudă-l. Spune-i, de pildă: „Foarte tare informaţia, Tiberiu, mi-a plăcut. Chiar ieri am citit asta la Obae”. De aici încolo, e prietenul tău cel mai bun.

Mircea Badea
Cu el e simplu, este omul adevărului.
Adoră să i se spună ce slăbiciuni are, ce nu face bine, ca să se corecteze şi să evolueze. Numai aceste comentarii se aprobă pe blogul lui, îi e silă de laude şi îi detestă din suflet pe lingăi. Nu uitaţi să vă argumentaţi logic opiniile, este un om al raţiunii şi veţi găsi în el un interlocutor plăcut, inteligent şi educat. Ca o concluzie, ţineţi cont atunci când vorbiţi cu el de faptul că urăşte prostia, lipsa de logică, ţipetele isterice, ameninţările cu bătaia, cuvântul „frăţioare”, mitocănia şi, mai ales, pupatul deşănţat în cur al patronului.

Astea fiind spuse, vă dorim succes!