Daily Cotcodac

De ce urâm femeile

Ovidiu Eftimie

Există un moment în viaţa fiecărui bărbat când îşi urăşte consoarta. Li se întâmplă tuturor, de la cei care mă apostrofează pe net „o să dormi pe preş” (da, ştiu, atâta doar că eu dorm pe preş doar când sunt prea praf să deschid uşa), până la cei care afirmă că ei sunt bărbaţii în casă, iar soţiile lor au ochii vineţi.

La mijloc există o categorie de oameni normali care îşi urăsc nevasta sincer, nederanjaţi de concepte complicate de antropologie, sociologie sau viaţă de cuplu (ce spuneam mai sus). Eu, de exemplu, îmi urăsc soţia pentru că are joburile care mi s-ar cuveni.

Am povestit acu’ vreun an cum nevastă-mea a devenit mare maestru al unui joc de-ăsta de pe internet. Acum e admin acolo. Adică e la fel ca Admin de la Daily Cotocodac, cu o mică diferenţă: dacă primeşti ban, vreo două săptămâni nu mai vezi tu distracţie pe site. Sau o lună, depinde cât de proastă era gluma făcută pe site (aia cu „e vecheee” ar putea primi ban definitiv).

A doua chestie, nevastă-mea e press officer, ceva mişto, la Asociaţia Somelierilor din România. Cu toţii ştim că această slujbă mi se cuvine mie! E-adevărat că, pe faza asta, io am băuturi mişto acasă, dar! Cu toţii ştim că acel job mi se cuvenea mie pe drept. Însă ce pretenţii să mai ai într-o ţară în care Cabral îţi povesteşte despre cum să bei alcool în mod responsabil. Ce mai urmează, să ne povestească ministrul Ialomiţianu despre finanţe?!

În fine, i-am spus nevesti-mii că o urăsc pentru asta. Mă gândesc să-i spun şi că visul meu de aur e să scriu la Daily Cotocodac – sunt convins că ar fi în stare să scrie texte mai bune pentru acest site, cu mai multe glume. Sau, dacă nu mai bune, măcar mai dese, aşa cum face Pircă acum.