Daily Cotcodac

Un joc cu maşinuţe

Vom începe săptămâna DC cu un joc, pentru că noi nu suntem ca şefii dumneavoastră, să vă pretindem tot soiul de lucruri absurde luni dimineaţa, pe mahmureala asta. Totuşi, va trebui să vă concentraţi puţin, pentru că joculeţul pe care vi-l prezentăm astăzi doar pare simplu – spunem asta nu pentru că v-am subestima (majoritatea comentariilor de pe DC arată clar că n-avem cum să ne subestimăm cititorii), ci fiindcă nu ne-am permite să vă jignim sugerând că aţi fi genul care se joacă toată ziua pe calculator în loc să muncească sau să le facă un picuţ de masaj consoartelor (Pircă scrisese “sau să aranjeze un platou cu gustări în caz că iubitele lor vor să-şi aducă prietenele în vizită”, dar nu l-am lăsat să se facă de râs şi am tăiat partea aia – n.J).

Deşi e un joc simplu, veţi vedea că include câteva elemente pe care s-ar putea să nu le recunoaşteţi, din simplul motiv că nu le-aţi întâlnit niciodată în viaţa reală. Însăşi ideea jocului s-ar putea să vi se pară imposibil de pus în practică: trebuie să străbateţi oraşul de la un capăt la altul într-un timp destul de scurt (cititorii din Bucureşti vor fi probabil dezamăgiţi să afle că jocul nu are autostrăzi suspendate şi că prin oraş se circulă pe bulevarde, ca pe vremuri, lucru pe care trebuie că ei nu l-au mai văzut de pe vremea primarilor de odinioară). De asemenea, un alt element inedit este acela că respectarea regulilor de circulaţie este obligatorie, iar folosirea telefonului mobil fără dispozitive de tip hands free este penalizată (aici programatorii s-au gândit să imprime totuşi jocului şi o notă realistă, aşa că n-au introdus poliţişti în trafic, pentru ca totuşi să aveţi şi cum să pierdeţi puncte, plus că erau prea greu de programat opţiunile de milogeală şi negociere). În fine, nici grafica s-ar putea să nu vă fie prea familiară, dat fiind că seamănă foarte mult cu desenele din testele pentru obţinerea permisului de conducere (pentru cititorii care încearcă acum să-şi amintească ce desen e pe bancnota de 100 de euro: nu cu ăla, bre).

Jocul face parte dintr-un program educaţional lansat de Germanos şi intitulat Safe Drive, menit, după cum ştiţi deja, să atragă atenţia asupra necesităţii folosirii în trafic a dispozitivelor de tip hands free. Să mai spunem că la final jocul va afişa un clasament şi că noi pariem de pe acum că majoritatea o să vă plângeţi că n-aţi intrat în topul celor mai buni şoferi din cauză că tocmai vă suna mobilul şi n-aţi putut să nu răspundeţi, că trebuia să aflaţi dacă a luat iubi pâine sau luaţi voi ori dacă vărul Costel de la Paşcani vine pe la voi în seara asta sau puteţi face curat. Ceea ce, în treacăt fie spus, e un bun motiv pentru a vă lua un hands free, ca să nu va mai întrerupă iubi şi alte persoane când vă jucaţi pe calculator.