Daily Cotcodac

Lucruri care îngraşă

Ovidiu Eftimie

Există trei lucruri în lumea asta care îngraşă. Ele sunt pâinea, berea şi cartofii.

E indiscutabil faptul că cei care pricep cei mai bine la diete sunt graşii. Uitaţi-vă la Florin Condurăţeanu pe Antena 2, el este genul de om cel mai în măsură să dea sfaturi despre o viaţă sănătoasă. Toţi graşii pe care i-am întâlnit mi-au povestit asta cu cartofii, berea şi pâinea, deci sigur trebuie să fie adevărate – e ca la beţie, dacă doi inşi îţi spun să te culci, te duci şi te culci.

Să luam pâinea, de exemplu. Pâinea este atât de periculoasă încât mă şi mir că n-a fost încă scoasă înafara legii. Poate de-aia nici nu prea sunt reclame la pâine la televizor, or fi interzise de CNA. Practic poţi să mănânci o roabă de mici dar, dacă pui o felie de pâine deasupra, te-a luat dracu’.

Cartofii sunt la fel de periculoşi pentru organism. În special cartofii prăjţi. Poţi să haleşti trei metri de cârnaţi, ai luat şi o porţie de cartofi, pac, trei kile în plus. Altfel eşti uşor ca o floare. Berea e licoarea Satanei. Dacă la fiecare trei pui fripţi bei o bere, ai şanse mari să te ia cu macaraua din casă.

Am urmărit cu atenţie un gras de-ăsta, care mai avea şi diabet, cum băga în el vită, cârnăciori şi ceafă de porc şi-mi explica foarte serios că alea nu-s nasoale nici pentru diabet, nici pentru colesterol. “Nu e nici o problemă, doar că nu pot să mănânc cu pâine. Aş bea o bere, dar nu e bună la diabet”.

Medicii veniţi la faţa locului au constatat că, dintr-o incredibilă eroare umană, în recipientul în care se găseau bucatele fuseseră şi câteva firmituri de pâine. Cred că de la ălea i s-a tras. Altfel omul a supravieţuit, ceva injecţii în piept şi e ca nou, ţine în continuare regimul ăsta draconic, fără pâine la puiul fript, fără cartofi la porţia dublă de grătar de vită, să nu i se depună pe stenturi. E un pic mâhnit că nu a slăbit decât 200 de grame (graşii au tot timpul cântare de-astea, care măsoară la micron), da’ mi-a povestit de nişte ceaiuri chinezeşti cu care poţi să mănânci cât vrei şi slăbeşti. Plus nişte prafuri pe care ţi le pui în mâncare, cred că sunt bune, i le-a recomandat un prieten de-al lui care, la anvergura sa de 160 de kilograme, trebuie că e minimum doctor docent în nutriţie.

Bibliografie: Florin Condurăţeanu
http://www.antena2.tv/florincondurateanu

Nota Redacţiei: Eftimie, serveşte te rog şi nişte mititei când scrii, că jumate din textul ăsta era scris cu CAPS LOCK!