Daily Cotcodac

Televizorul, Opiumul gospodinelor – mamă, prof, soacră, amantă

Adrian Călăraşu

Am şi eu o întrebare: mucosul ăla imberb din reclama de la Jakobs, care îl lasă pe nenea ăla în fiecare dimineaţă şi fără cafea şi fără inocenţa lu’ fiică-sa, şi mai întinde şi primul mâna pentru salut ca ultimul necioplit, chiar scapă de fiecare dată ne-căl-cat-în-picioare? Sau ceea ce urmează după scena aia pică la montaj în fiecare dimineaţă?

***

Îmi place modul în care Adevărul îşi promovează cărţile: “Acum învelite în piele ecologică şi cu ilustraţii la fiecare 100 de pagini”. Cred însă că dacă scopul lor este, printre altele, să şi vândă, ar trebui să fie ceva mai perseverenţi şi să împingă lucrurile mai departe, spre firesc: “Idiotul de Dostoievski, în piele de varan pe cale de dispariţie cu ştrasuri, acum în varianta carte de colorat!”.

***

Bărbaţii sunt în continuare discriminaţi! După metoda prin care o duduie îşi poate vopsi părul în doar 10 minute, aş vrea şi eu o loţiune care să îmi tundă părul din nas în mai puţin de juma’ de oră – fără lacrimi, să mă scape şi de cel de pe spate în timp util (aici sunt rezon, nu dau termen), şi să cureţe şi cada şi ghiveta de păr.
Dar ce primesc în schimb? O cremă care doar mă face să arăt fresh chiar dacă am muncit toată noaptea!

***

Nu ştiu dacă aţi avut vreodată proasta inspiraţie să cumpăraţi “telemea delicioasă de la Hochland”. Dacă nu, mai bine, vă scutesc eu de supliciu cu ceva lămuriri: dacă nu aţi copilărit pe la ţară, telemeaua aia are cam gustul unei plăci de izolaţie din polistiren. Dacă aţi crescut şi pe la ţară, ei bine, cică-branza aia are fix gustul unui miez de cocean de floarea-soarelui sau de porumb (pentru că vine in două sortimente). Aşadar, singura modalitate prin care chestia aia ar putea fi asemanată oarecum cu branza ar fi ca produsul respectiv să fie îndesat cu forţa pe gâtul unei vaci, transformat apoi în lapte printr-un proces NATURAL, după care făcut brânză.

***

Aş mai avea câteva mici adaugiri la avertismentele de pe televizor, cu privire la modul nostru de viaţă, şi plec:

Pentru o viaţă sănătoasă, fute-i o palmă ţărăncii de la market atunci când işi scuipă pe degete pentru a putea desface punga în care urmează să-ţi pună produsele.

Pentru o viaţă sănătoasă, dacă stai într-o garsonieră şi nu ai hotă şi nici dulap la cuier pe hol, bagă-ţi geaca aia sub dormeză atunci când găteşti în ulei rânced, ca să nu ne mai muţi nasurile în tramvai.

Pentru o viaţă sănătoasă, renunţă la ceafa de porc în favoarea celei de pui, sau de peşte.

Mulţumesc.