Postul nu e post destul

Televizorul, Opiumul gospodinelor – mamă, prof, soacră, amantă

Adrian Călăraşu

Am şi eu o întrebare: mucosul ăla imberb din reclama de la Jakobs, care îl lasă pe nenea ăla în fiecare dimineaţă şi fără cafea şi fără inocenţa lu’ fiică-sa, şi mai întinde şi primul mâna pentru salut ca ultimul necioplit, chiar scapă de fiecare dată ne-căl-cat-în-picioare? Sau ceea ce urmează după scena aia pică la montaj în fiecare dimineaţă?

***

Îmi place modul în care Adevărul îşi promovează cărţile: “Acum învelite în piele ecologică şi cu ilustraţii la fiecare 100 de pagini”. Cred însă că dacă scopul lor este, printre altele, să şi vândă, ar trebui să fie ceva mai perseverenţi şi să împingă lucrurile mai departe, spre firesc: “Idiotul de Dostoievski, în piele de varan pe cale de dispariţie cu ştrasuri, acum în varianta carte de colorat!”.

***

Bărbaţii sunt în continuare discriminaţi! După metoda prin care o duduie îşi poate vopsi părul în doar 10 minute, aş vrea şi eu o loţiune care să îmi tundă părul din nas în mai puţin de juma’ de oră – fără lacrimi, să mă scape şi de cel de pe spate în timp util (aici sunt rezon, nu dau termen), şi să cureţe şi cada şi ghiveta de păr.
Dar ce primesc în schimb? O cremă care doar mă face să arăt fresh chiar dacă am muncit toată noaptea!

***

Nu ştiu dacă aţi avut vreodată proasta inspiraţie să cumpăraţi “telemea delicioasă de la Hochland”. Dacă nu, mai bine, vă scutesc eu de supliciu cu ceva lămuriri: dacă nu aţi copilărit pe la ţară, telemeaua aia are cam gustul unei plăci de izolaţie din polistiren. Dacă aţi crescut şi pe la ţară, ei bine, cică-branza aia are fix gustul unui miez de cocean de floarea-soarelui sau de porumb (pentru că vine in două sortimente). Aşadar, singura modalitate prin care chestia aia ar putea fi asemanată oarecum cu branza ar fi ca produsul respectiv să fie îndesat cu forţa pe gâtul unei vaci, transformat apoi în lapte printr-un proces NATURAL, după care făcut brânză.

***

Aş mai avea câteva mici adaugiri la avertismentele de pe televizor, cu privire la modul nostru de viaţă, şi plec:

Pentru o viaţă sănătoasă, fute-i o palmă ţărăncii de la market atunci când işi scuipă pe degete pentru a putea desface punga în care urmează să-ţi pună produsele.

Pentru o viaţă sănătoasă, dacă stai într-o garsonieră şi nu ai hotă şi nici dulap la cuier pe hol, bagă-ţi geaca aia sub dormeză atunci când găteşti în ulei rânced, ca să nu ne mai muţi nasurile în tramvai.

Pentru o viaţă sănătoasă, renunţă la ceafa de porc în favoarea celei de pui, sau de peşte.

Mulţumesc.

Share:

24 comments

  1. M3bis 1 April, 2010 at 17:41

    Pentru o (o mică paranteză. Aş putea să jur că mucosul ăla, dacă-l găseam în baia mea, îşi lua o leoajbă-n gură fără să apuce să zică ceva) viaţă sănătoasă (stai aşa, puiul are ceafă??) nu te uita (mai stai un pic… deci aşa se desfac pungile alea??)la televizor.

  2. b.m 1 April, 2010 at 18:26

    “Pentru o viaţă sănătoasă, renunţă la ceafa de porc în favoarea celei de pui, sau de peşte.”

    Nu mersi, o duc bine. Sa-l lasam pe Sendroiu sa se ingrijoreze de colesterol.

  3. taxu 1 April, 2010 at 18:53

    cu mucosul altceva e revoltator: dupa ce i-a tras-o proastei si-a intrat cu ea la buda, nici macar nu stie cum o cheama: “eu sint alex. prietenul… corinei”, numa’ cat nu zice “asta, cum o cheama…”. cam in secunda aia cand intinde mana dupa cafea, ii zbura si cafeaua in mecla si o serie rapida la ficat-plex-barbie, daca era pe bune.

  4. Cla...ieee !!! 1 April, 2010 at 18:54

    Stai asa sa-mi sterg mucii, am si eu blogu meu care-l citesc vreo 3 insi si-mi povestsc cat de tare-au ras, numai ca eu chiar am ras acum nu doar am fost amabil : ))))))))))))

  5. PRiSON 1 April, 2010 at 19:16

    “renunţă la ceafa de porc în favoarea celei de pui, sau de peşte.”

    Nu stiam ca exista si ceafa de pui si de peste :))

  6. Cla...ieee !!! 1 April, 2010 at 19:33

    @taxu
    Tipu intra atat de rapid inapoi in camera sau buda, unde dracu era, cat de repede-a intis labuta sa se prezinte…”Sunt Alex, prie…..”si de aici, o mana extensibila il insfaca de bretele si-l trimitea pe axa Iacobs – Pumni in bot- cesti de cafele.
    Si-l mai si opaream… .
    ….ca e cam naspa sa te trezesti ca metoda ta de a trezi lumea cu aburi de cafea, e de cacat si atrage si muste.

  7. sendroiu 1 April, 2010 at 19:37

    puiu’ ala “import sua”, dotat cu pulpe de 5 chile bucata, are sigur ceafa 😀

  8. kekee 1 April, 2010 at 19:45

    @ sendroiu
    doc, ai zis replica care imi statea pe virful tepilor.
    daca nu ceteam comentariile , o scriam inaintea ta.
    😉

  9. Octet 1 April, 2010 at 21:15

    Merge o rubrica speciala pentru reclame gen. Pt episodul urmator propun aia cu ala de face pe mascariciul in spatele sefului. Si seful rade.
    Aia de la Jacobs de mult ma calca pe nervi, si nu o inteleg decat asa:
    1. Tipul e retard mintal, nevasta-sa il ingrijeste pt banii de la stat.
    2. Mama, fata si copilu’ is cu tendinti sucidiste.
    3. Au pus ochiu’ pe asigurarea lui de viata si il urmaresc cu un infarct.
    Fetelor nu incercati asta acasa.

  10. alin1212 1 April, 2010 at 21:35

    Duuude.. sa renunt la ceafa de porc in favoarea unei bucati de ceafa de pui sau peste?

    Later edit: da, se pare ca s-a mai zis…

  11. Florian 1 April, 2010 at 22:52

    De ce să-l pocnescă dom’le? Păi e primul băiat cu care iese dimineaţa din baie. Până acum a ieşit numai cu fete, de îşi luase omul gândul de la urmaşi. N-auzirăţi ce-i zice nevastă-sa, că de mult îşi dorea bietul de el un băiat?

  12. punKreas 1 April, 2010 at 23:01

    Era tare ca mucosul sa-i dea “socrului” prezervativul folosit si sa-i spuna sa-l duca la gunoi =))

  13. delly 1 April, 2010 at 23:34

    Trebuie sa recunosc ca e refreshant textu’…chiar am scrollat sa vad cine l-a scris, prea are asa un aer proaspat! Sau e ceva special numai de 1 apr in fiecare an?

    Reclamele de la Jacobs sunt in general stupide si fake, vocea din reclama de la Adevarul ma face sa vreau sa sparg ceva 😀 si oamenii ce miros a prajeala arata cat de mult le pasa de concetateni si de imaginea lor in lume, un soi de anarhist, dar fara vreo ideologie precisa…

  14. N.A. 2 April, 2010 at 00:08

    Reclama e nitel cam idioata, l-as pocni personal pe tinerel.

    Cartile mi-au placut dintotdeauna mai mult alea de la anticariat, ingalbenite, patate si cu miros vechi. Plus ca-s si mai ieftine. Da’ chiar si lasand banii la o parte, intre una veche si alta noua, imbracata in piele, o s-o prefer intotdeauna pe prima. Nu stiu de ce, alea prea noi si elegante imi miros a impostura si snobism. Probabil de cand am auzit de moda unora de a-si face mobile-biblioteci cu fatade false de carti…

    Telemeaua – daca ai mancat de la producatorii aia din Sibiu care si-au tot deschis magazine prin Bucuresti – n-o mai poti manca din alta parte.

  15. Jules 2 April, 2010 at 07:46

    Doamne, cind va reclama aia nici amenintarile nevestei ca o sa dorm pe presul de la intrare nu ma fac sa ma opresc din injurat :))

  16. Mart 2 April, 2010 at 08:13

    @ cei cu remarcile mirate asupra cefei de pui si peste: pe ce lume traiti? Fa Adi un desen!

  17. M3bis 2 April, 2010 at 08:21

    @Mart
    Fie ca singura carne pe care ai s-o mănânci de acum încolo să fie ceafa de pui. Atât îţi urez 😀

  18. Stephanie 2 April, 2010 at 10:48

    @ taxu: m-a amuzat articolul, dar la comentariul tau am ras o ora! 🙂

  19. radu 2 April, 2010 at 12:48

    Remarca aia referitoare la scuipatu pe deget ca sa deschida punga e geniala. E super fucking deranjanta faza. Cum puii mei frate sa scuipi pe deget inainte ca sa poti deschide punga in care urmeaza sa ii pui painea ce urmeaza omu sa o manance? 0_o Traim in Romania si poate peste vreo 30 de ani cand nu o sa mai existe tarani prosti fara scrupule atunci sa mai avem vreo speranta, dar ma cam indoiesc…

  20. sendroiu 2 April, 2010 at 21:36

    apropos de reclame nefericite:
    http://www.youtube.com/watch?v=mynySi5gkFQ

    (nu o privitzi daca suntetzi obosit sau deprimat)

  21. M3bis 2 April, 2010 at 22:33

    @sendroiu
    “Iar ieu am aflat di şi-mi crieşti burtica”. DA. Da. da. Pientru aiasta s-o invientat intiernietul… =))
    Doctore, mi-eşti dator c-un Distonocalm.

  22. N.A. 2 April, 2010 at 23:08

    @sendroiu, M3bisel – Haidi, bre, cum sa nu va gaghile in mod placut uriechili asiest dulsi grai moldoviniesc?! Mii mi-o placut tari! (da’ numa’ ca n-am avut rabdaria sa vaz clipulietu’ pan’ la capat..)

  23. silavaracald 2 April, 2010 at 23:42

    Şi-avieţi, brie, cu baieţii?! Îi tot rumânească, doar că cu (scuze!) consoane mai viguroase! 😀

  24. bIG bROTHER 6 April, 2010 at 20:03

    pai cum ai vrea sa sune reclama la cartile adevarul, din moment ce unicul lor scop e sa arate frumos in biblioteca? Crezi ca pe romanul care sta la coada il intereseaza daca inauntru e carte de colorat sau “Idiotul”, lui Dostoievski? Nu! Pentru el e important sa fie coperta frumoasa, cu insertii de aur, ca sa le poata admira matusa de la Focsani, cand vine in vizita…

Leave a reply