Daily Cotcodac

Führerul şi Mareşalul Reich-ului

Julius Constantinescu

Ce cuplu de forţă, Gigi Becali şi Adrian Mititelu! Führerul şi Mareşalul Reich-ului, Hitler şi Göring, conducătorul mesianic şi grăsunul fanfaron! I-aş fi putut compara cu Stan şi Bran, Lolek şi Bolek sau Motanul şi Vulpea, dar ăştia erau simpatici. Gigi e simpatic ca unchiul Adolf. S-a săturat să fie înjurat de galerie şi a promis că trimite un autocar de sportivi să-i liniştească pe suporteri. Să vezi coincidenţă, Gigi, şi Hitler avea nişte sportivi din ăştia! Batalioanele de asalt, SA sau “Cămăşile brune”, cum vrei să le spui. Băieţi de caracter, făceau o ordine pe străzi de-ţi era mai mare dragul. Păcat pentru tine că te-ai născut târziu, dar nu-ţi pierde totuşi speranţa, vremurile se mai schimbă, şi Adolf a făcut puţină pârnaie înainte.

Celălalt fanfaron, grăsuţul cel viteaz care ne ameninţă în fiecare an că ia titlul cu echipa lui de fotbal cu nasturi, s-a săturat şi el de Untermenschen pe stadion, vrea să închidă până îşi face rost de un public ca lumea. Cum de unde? Din şcoli, doar şcoala a fost pentru el mereu o sursă de inspiraţie. Va face un tur al liceelor din Craiova, va educa micuţii să ţină cu Ştiinţa şi să-l aplaude frumos pe Dorel, indiferent în care poartă marchează. Şi asta s-a mai făcut, Herr Mititelu. Se chema Hitlerjugend, se luau nişte copii, se izolau în tabere speciale şi li se spăla creierul, insuflându-li-se credinţa oarbă în Führer şi naţional-socialism.

Partea bună e că, în secolul ăsta, păcălici ca ăştia ne pot face cel mult să râdem. Sincer, nu prea aş fi vrut să fiu contemporan cu Gigi acum 70 de ani, că ar fi terminat rapid cu mine, pac-pac.