Daily Cotcodac

Evenimentul zilei de ieri: ziua lui Tibi

Cand eram eu mic, erau la moda dedicatiile la radio, care invariabil erau fie pe Modern Talking, fie, ceva mai tarziu, pe Ace of Base (iar pentru rafinati, pe Depeche; rockerii, oameni din topor, mai degraba iti faceau cinste cu o berica decat sa dea o dedicatie).

Dupa aia au aparut SMS-urile cu “La multz any cu t0t cetzi doreshti in viatza Gigele” si multe alte expresii frumoase care practic au anulat munca de generatii a Scolii Ardelene, a Junimii si a scolii primare.

Gratie progresului tehnologiei, insa, acum avem si dedicatii pe Wikipedia. Iata un exemplu (uitati-va la anul 1991, intre fondarea Miscarii Pugwash si crearea PDSR):


Ce putea fi mai util? Acum stiti precis cand s-a nascut “Tibi cel mai bun prieten al meu”, sa va bucurati ca sunteti contemmporani cu el si puteti chiar sa-l felicitati pentru ca are asemenea amici. Si daca dati de el, sa-l si felicitati pentru ca el si cu amicul sau au curajul sa recunoasca public ca-s gay si ca se iubesc foarte mult.

(Desigur, mai exista si posibilitatea sa nu fi stiut ca la feminin e “contemmporana” si nu “contemmporan”, dar nu pot crede ca un om care a stiut sa scrie acest cu 2 de “m” si sa evite atat de ingenios folosirea virgulelor ar fi putut face o asemenea eroare).