Daily Cotcodac

Evenimentul zilei de ieri

Julius Constantinescu

 

3 aprilie
1986 IBM lansează pe piaţă primul laptop. Angajaţii marilor companii se bucură că vor scăpa în sfîrşit de concediile plicticoase în care toată ziua nu făceau altceva decît să se odihnească, să bea şi să mănînce, iar seara să iasă în vreo discotecă şi să se simtă bine.

 

4 aprilie
186 Se naşte împăratul roman Caracalla, autorul celebrelor cuvinte: „Bă, Geta-i frate-miu, bă!”.

 

5 aprilie
1794 Danton este ghilotinat. Pe drumul spre ghilotină, Danton este nevoit să suporte şi glumele de şantier ale lui Robespierre şi Saint Just, care se întrebau unul pe altul: „Îl ştii pe Danton?”. „Care Danton?”. „Care-ţi toarnă-n cur beton”.

 

6 aprilie
1520 Rafael moare chiar de ziua lui, permiţînd astfel familiei sale să facă economii importante, dat fiind că nu mai era nevoie decît să-i mute lumînările din tort în colivă.

 

7 aprilie
1939 Armata italiană invadează Albania. În scurt timp, studentele sărace din Tirana află că ţara lor a fost ocupată de o armată formată exclusiv din conţi, duci şi prosperi oameni de afaceri din Roma şi Milano.

 

8 aprilie
1820 Este descoperită celebra statuie grecească Venus din Milo. Deşi era de o frumuseţe extraordinară, se pare că Venus din Milo nu-şi putuse găsi un soţ pentru că, neavînd mîini, nu putea spăla, face de mîncare sau cîrpi izmenele.

 

9 aprilie
1867 SUA cumpără Alaska de la ruşi. Cîinii de sanie din Alaska îi primesc cu entuziasm pe americani pentru că se săturaseră să se trezească dimineaţa cu toţi beţivii lingîndu-i pe faţă.