Daily Cotcodac

Ghid de satisfacere a femeii însărcinate

Daniela D.

 

Întâmplarea face să mă fi nimerit de-a lungul timpului pe lângă o sumă de gravide și pot să zic că puține lucruri pe lume sunt mai puțin controlabile sau mai dificil de îndeplinit decât poftele de gravidă. Să satisfaci poftele culinare ale unei gravide poate fi o încercare mai grea decât cele 12 munci ale lui Hercule la un loc. Poate doar Harap Alb să se fi descurcat mai bine într-o asemenea situație, că avea experiență: “Iubita, da’ o salată din Grădina Ursului nu vrei? Aduce baiatu’!”

 

O prietenă a mea a fost pocnită de pofte irepresibile din clipa în care a văzut două liniuțe pe testul barza. A ieșit din baie, s-a dus cu el în mână la soț și i-a zis: “Iubitule, o să avem un copil! Nu-i așa că-i minunat? Acum dă tu o fugă să îmi cauți andive.” Unu la mână, soțul nu știa ce-s alea andive. Avalanșa de informații care se abătuseră asupra lui și care – era conștient – îi schimbau cu totul viața din fața televizorului îl buimăcise complet. P-orma, nu știa unde se găsesc andive și, mai ales, de când îi plac ei andivele, că nu mâncase niciodată așa ceva de când o știa el. Intuia vag că ar fi o legumă ori poate un fruct, dar nu avea niciun fel de indicii legate de formă, culoare ori miros. Și nu în ultimul rând, era foarte târziu, cam 11 noaptea. “Are la non – stop?”, a întrebat el stins, că nu se face să enervezi o gravidă cu ignoranța ta. Poate scapă copilul, s-au mai văzut cazuri. Grija lui a fost inutilă, pentru că ea s-a enervat oricum. Se știe că gravidele sunt foarte sensibile, ceva cu hormonii sau așa.

 

O altă cunoștință a mea a vrut la două noaptea murături, da’ nu gogonele sau castraveciori bulgărești, mai lejer, ea a vrut pepene murat. “Hani, pepene murat nu găsesc nici ziua, darămite noaptea. Nu încerci tu să poftești altceva?” Hani a considerat imediat că el este un insensibil nesimțitor la nevoile ei și că știa ea de la început chestia asta, i-o spusese și maică-sa. “Vezi că acu’ doi ani avea Costel de la 3 pepene murat, îl ținea în boxă la subsol, poate mai are!”- i-a urlat ea. “Dar, Hani, e două noaptea! Costel doarme.” Cum argumentul a fost respins că irelevant, Costel a fost trezit din somn ca să declare că nu mai are pepene murat. Soțul lui Hani a fost depunctat grav pentru comportamentul inadecvat din acea noapte fatidică în care nu fusese în stare să găsesca și el măcar o bucățică de pepene murat.

 

Cea mai nevinovată dintre toate poftele de gravidă de care am auzit a fost a unei colege a mea. Ei îi era poftă de apă. Poftea la apă ca ursul la miere. Putea să fie și de la robinet, apă să fie. S-a adăpat cu găleți întregi de apă și asta nu a deranjat pe nimeni. Apă, slavă Domnului, se găsește ușor.