Daily Cotcodac

CONCURS CU PREMIU
A Long Way Down / Adio, dar mai stau puţin în Zanzibar

Săptămîna trecută, mogulul a trimis vorbă printr-un email – pe care l-a scris şi apoi l-a aruncat într-o sticlă în Oceanul Indian – că îi plac foarte mult concursurile noastre cu premii în invitaţii la cinema. “E bine ca cititorii să primească ceva gratis din partea Daily Cotcodac”, a spus acţionarul majoritar al celebrului site de haz umoristic. “Pentru că, astfel, îmi va fi mai uşor la întoarcere să le scot ochii din nou în legătură cu butonul de donaţii din site, pe care s-a aşternut un strat consistent de praf”.

 

Acestea fiind zise, a trebuit să merg din nou la un film în interes de serviciu. De data asta a căzut măgăreaţa pe A Long Way Down / Adio, dar mai stau puţin. (Pentru haioşii care or să comenteze aici, am să dau eu din prima gluma previzibilă cu: în cazul lui Julius, filmul ar fi trebuit să se numească A Long Way Back cu varianta în română Adio, dar mă întorc imediat în Berceni.

 

Filmul are premiera mîine, vineri, şi este o comedie neagră despre patru sinucigaşi care se întîlnesc întîmplător pe acoperişul unui zgîrie-nori din Londra. Ca de obicei, la coadă la sinucis se leagă conversaţii, amiciţii, şi se uită de adevăratul scop al vizitei. Unii încearcă să se bage prin faţă… “Eu am prioritate, că am cancer în fază terminală!” etc. Mă rog… chestii de rîs. De fapt, filmul e greu să nu fie bun, fiind adaptarea după best seller-ul omonim (2005) al lui Nick Hornby. Şi e cu Pierce Brosnan, Rosamund Pike, Toni Collette, Aaron Paul.

 

Aşa că, distribuitorul Ro Image pune din nou la bătaie o invitaţie dublă (e la mine, valabilă în perioada 07 – 13 aprilie, la Cinema Sun City) la acest film şi mă lasă tot pe mine să organizez ostilităţile pentru cîştigarea ei. Aşadar, ca să nu mai păţesc ruşinea de data trecută, cînd s-a răspuns în minutul 2 – numai oameni citiţi pe-aici, dom’le! – m-am hotărît să pun o întrebare cu răspuns deschis:

 

Întrebare: Dacă v-aţi hotărî la un moment dat să vă sinucideţi, voi cu ce haine v-aţi îmbrăca pentru sinucidere? Argumentaţi, vă rog.

 

Răspunsul cîştigător va fi ales de Julius care, în aceste momente se află probabil printre leii şi tigrii din safari, îmbrăcat probabil în pantaloni scurţi, dar uns din belşug cu soluţie de protecţie Autan.

—————————–

Update, ora 22. Să scuzaţi că interviu atît de tîrziu într-un cît am avut nişte trebi de rezolvat prin oraş… Am citit cu mare atenţie răspunsurile tuturor antivorbitorilor mei şi trebuie să recunosc că, da, am greşit eu. Trebuia să precizez în întrebare că e vorba de o sinucidere prin aruncare de pe bloc. Am uitat. E bine şi aşa, pentru că s-a văzut că s-a muncit şi că oamenii s-au pregătit.

Chiar dacă am rîs la cîteva răspunsuri (aş menţiona aici pe: Ciprian, N.A., sebra, ela… toate răspunsurile, ce să mai! :P) sper că sunteţi în asentimentul meu că cele mai bune două răspunsuri sunt de departe, pentru cazul în care nu locuiesc în Bucureşti, ale doamnelor sau domnişoarelor PasăreaLira şi Ina_adevărata.

Aşadar, dacă dînsele nu cumva vor să meargă la film împreună, juriul se va retrage să elibereze. Vorba aceea: noaptea e un sfeşnic bun.