Daily Cotcodac

Cum să-ţi faci un cont de PayPal. Tutorial pentru intelectuali

Julius

În speranţa că nu voi fi nevoit să răspund până la capătul vieţii la aceeaşi întrebare pe care o repetaţi cu încăpăţânarea unui ciutan care nu vrea să priceapă de ce trebuie să mănânce ciorbă (fiindcă o să creşteţi mari, o să vă însuraţi şi după aia o să ardă buza după o ciorbiţă, de-aia!), vă mai spun o dată că plata prin PayPal rămâne singura soluţie pentru donaţiile Daily Cotcodac. După ce am consultat o tonă de legi, prevederi fiscale şi acte normative din care n-am priceput mai nimic (logic, doar legislaţia din România nu e făcută ca să o pricepi – oricum se schimbă din şase în şase luni, deci ce rost ar avea să-ţi baţi capul?), am ajuns la concluzia PayPal e cel mai potrivit instrument – asta dacă nu cumva doriţi să mergeţi în fiecare lună cu mine la notar şi să încheiem un act de donaţie pentru cei 5 euro.

Astea fiind lămurite (mă rog, nu-mi fac mari iluzii; ziceam şi eu aşa) şi ştiut fiind că intelectualii prinde repede, haideţi să învăţăm împreună cum se face un cont de PayPal.

1. Intră pe www.paypal.com şi în stânga ai “New to PayPal? Sign up”. Click pe Sign up.
2. Selectează ţara şi limba, apoi alege contul din stânga, “Paypal for you”. Get Started.
3. Completează toate câmpurile, iar jos introdu datele cardului cerute.
4. Confirmă adresa de mail. Ai primit deja un mail de la PayPal, dai click pe link-ul primit şi te loghezi la PayPal.
5. Confirmă cardul de credit. După ce ai introdus datele cardului (punctul 3), PayPal ţi-a tras automat de pe card 1,5 euro. După ce îţi verifică cardul, PayPal îţi va returna cei 1,5 euro. Intră în contul tău bancar (presupun că ai un serviciu de banking) şi caută tranzacţia – va avea ataşată un cod de 4 cifre. Acest cod trebuie introdus în contul de PayPal pentru a încheia verificarea cardului.

Cam asta a fost tot, dacă mai aveţi încă nelămuriri căutaţi pe google, sunt zeci de tutoriale detaliate care te învaţă să-ţi faci un cont de PayPal. Atenţie însă, multe dintre ele te învaţă şi cum să-ţi cumperi hăinuţe de pe net, însă scopul nostru, de la care n-aş dori să vă las deturnaţi, sunt donaţiile pentru Daily Cotcodac.

Vă mulţumesc pentru atenţie; ca de obicei, a fost o plăcere să lucrez cu intelectuali.