Daily Cotcodac

Daily Cotcodac, gata de Apocalipsa din 21.12.2012

Camionagiu

Ca să răspundem îngrijorării legitime a mii de cititori care au scris sau au telefonat la redacţie, întrebând „Cum se protejează Daily Cotcodac de Apocalipsa care stă să vină?” şi înţelegând fireasca preocupare pentru conservarea valorilor acestui neam, vă putem spune, pe scurt, că operele autorilor şi autorii sunt în siguranţă. Pe larg, iată care este situaţia:

Da, Daily Cotcodac a luat în serios avertismentele minţilor luminate ale lumii cu privire la sfârşitul iminent al acesteia şi a construit propriul bunker, dotat ca la carte cu tot ce este necesar supravieţuirii. Dacă cele mai înalte conştiinţe ale planetei, cum ar fi inginerii obsedaţi şi militarii, au decis că este necesară protejarea vieţii cu orice preţ, atunci noi nu putem rămâne mai prejos.

În bunker vor intra autorii Daily Cotcodac, fiecare având doar un mic bagaj de mână, câteva comentatoare premium, poate chiar şi un doctor, doi dintre domnii comentatori şi, mai nou, autori.

Textele monumentale ale autorilor, care până acum au produs grămezi de bani – care în acest moment, la sfârşitul timpului, nu ne mai sunt de niciun folos – au fost copiate pe suporturi diverse (săpate în piatră, scrijelite miniatural în bijuterii, codate prin desene cu temă astrologică) şi au fost ascunse în diferite locuri de pe planetă: la Teotihuacan, în Insula Paştelui, sub Piramida lui Keops, în celebrul cimitir parizian Pere Lachaise, la mormântul lui Balzac (a fost o discuţie întreagă dacă să fie puse lângă Jim Morrison sau sub Balzac), ba chiar şi la Moara Vlăsiei.

Pe cheltuiala patronului au fost cumpărate câteva zeci de superbe eleve basarabence, care exact pe 21.12.2012 vor împlini 18 ani, ca să n-avem discuţii la Proces, şi câţiva cetăţeni africani, sănătoşi, veseli şi bine dotaţi intelectual, personal important gentic.

Există şi un spaţiu destinat animalelor, unde câte două exemplare din fiecare rasă de pisică au fost deja instalate, un fotograf profesionist începând deja şi crearea cataloagelor cu mime. Pentru orice eventualitate, poate scăpăm.