Daily Cotcodac

Drama queen: unghii rupte, lacrimi, rimel pe pereți

Julius Constantinescu

 

Deunăzi, îi povesteam unei prietene despre seria de ghinioane care m-au urmărit în ultima perioadă. Mă plângeam, printre altele, că mi s-a stricat mașina și asta mă va costa o groază de bani, că mi-a căzut o plombă tocmai când dentista mea e în concediu, iar pe deasupra mi s-a furat telefonul. M-a întrerupt cu o voce îndurerată:

 

– Știu cum e, mie proasta aia mi-a greșit culoarea la păr!

 

Am luat-o ca pe o glumă ușor deplasată, dată fiind situația jalnică în care mă găseam, și am continuat să amintesc de ghinionele care mă loviseră. De data asta m-a întrerupt cu brutalitate:

 

– Dragă, astea sunt lucruri, se pot repara. Dar eu am fost nevoită să ies astăzi din casă cu oroarea asta în cap!

 

N-am mai insistat, femeia trebuie că suferise și așa destul.

 

Asta mi-a adus însă aminte de o altă întâmplare, petrecută cu ani în urmă. Aveam o iubită nouă, o curtasem o vreme și iată că sosise clipa să culeg roadele: era prima seară când nu mă lăsa în fața ușii, ci mă invita să intru. Am ajuns repede în dormitor, înlănțuiți, grăbiți. Tocmai smulgea tricoul de pe mine, când liniștea nopții a fost spartă de un urlet înspăimântător. Am sărit din pat și am aprins lumina.

 

În mijlocul patului, pe jumătate dezbrăcată, cu părul răvășit, prințesa mea sta aplecată spre ceva ce nu puteam vedea din locul unde mă aflam.

 

– Mi-am rupt o unghie!, a gemut sfâșietor.

 

Stăteam ca un idiot pe marginea patului, privind neputincios cum prințesa mea își pilea unghia, încercând să salveze ce mai era de salvat din acest dezastru, cum alerga îngrijorată la baie pentru a aduce în pat și mai multe pile de unghii, forfecuțe, unghiere, sticluțe de acetonă, tampoane demachiante și alte asemenea lucruri. Mi-am tras în tăcere tricoul pe mine și m-am îndreptat spre ușă, conștient că nu mai am ce aștepta de la seara cu pricina. N-a încercat să mă rețină și nici măcar nu m-a sărutat la plecare.

 

A doua zi mi-a dat papucii. Probabil ajunsese la concluzia că aduc ghinion.

 

PS: Pentru situațiile în care îți rupi o unghie cred că ar trebui să poți suna imediat la 112, iar un echipaj format din pompieri dotați cu pensete și unghiere, manichiuriste, pedichiuriste, un make-up artist, o coafeză și un chirurg plastician să transporte de îndată victima la un salon de înfrumusețare de urgență.