Daily Cotcodac

Când îmi lipseşte un bărbat

ErRon

Sigur că-mi lipseşte şi atunci, dar cel mai mult îmi lipseşte cineva care să-mi conducă maşina, să stau şi eu ca o doamnă pe locul mortului şi să mestec gumă sau să mănânc seminţe!

1. Îmi lipseşte când trebuie să scot maşina din garaj, dar mai ales când trebuie să o introduc. Că dacă-s pe cont propriu, îmi ia o jumătate de oră. Başca spectatorii. Dacă am ajutor, acesta poate fi de două tipuri: vecinii hotărâţi care mă dau rapid jos de la volan şi introduc ei maşina, din orice poziţie, oricât de puţin perpendiculară pe intrare am lăsat-o eu, sau, cei mai binevoitori, care doresc să vadă că iese şoferiţă din mine, intră în garaj şi mă ghidează.

2. Când trebuie să scot maşina din parcarea din spatele blocului în strada principală şi vreun bou şi-a parcat propria maşină astfel încât n-am vizibilitate (e neomenos. e nevoie de oprire/pornire din pantă!).

3. Când trebuie să pun benzină şi buşonul de la rezervor nu se lasă nici de-al naibii desfăcut (acum înțelegi ce simțim noi când trebuie să desfacem un sutien? – n. Julius)

4. Când am traseul peste sau pe lângă liniile de tramvai şi am senzaţia că sunt în permanent pericol. (nu ai senzația – din cât am citit până acum, chiar ești! – n. Julius)

5. La ocolirea gropilor, denivelărilor şi capacelor de canal într-o viteză cât de cât decentă.

6. La intoducerea maşinii în curtea moşiei de la ţară. Aici e foarte complicat deoarece exact pe mijloc este suportul acela metalic, înfipt în pământ, în care se fixează porţile. Plus, e o uşoară pantă. (conspirație, nene! – n. Julius)

7. Când sunt nevoită să întorc maşina (dar nu e nevoie! Pământul e rotund – n. Julius)

8. La căutarea unei parcări în oraş.

9. La găsirea, în timp util, a butoanelor pentru spălat geamurile, deschis geamurile, aranjat oglinzile laterale, pornirea ştergătoarelor de parbriz, aer condiţionat sau fazele farurilor.

10. Înlocuirea, Doamne fereşte, a vreunui cauciuc!

11. Un reminder la tragerea/ridicarea manetei pentru frâna de mână (se aprinde un cerculeț roșu cu semnul exclamării pe bord; de fapt, mai bine nu, uită ce-am spus – continuă să te uiți prin parbriz! – n. Julius)

12. Atenţionare în cazul în care s-au modificat anumite semne de circulaţie pe drumul pe care-l cunosc eu (sper că nu se modifică zilnic. sau…? – n. Julius)

În rest, n-am nici o altă problemă cu condusul. După ce pornesc, după ce m-am poziţionat pe şosea, merg cu nonşalanţă şi îi înjur pe cei care mă deranjează, ca un adevărat şofer!