Daily Cotcodac

Rubrica de metale noi

Adriana Metalista

Chiar dacă aţi făcut figuri săptămâna trecută, cum că aţi putea mai mult, că aţi vrea un plus de pedală dublă, că nu sunt destule growlinguri si riff-uri, că ce-s „discomăniile” alea… încă nu ma simt confortabil să vă trec la categoria grea. Pauza a fost lungă, discomanul-al-cărui-nume-nu-vreau-să-îl-tastez v-a băgat toate vechiturile zgomotoase pe gât, deci prefer să joc în regim de siguranţă. Uşurel, să nu vi se întâmple nimic rău. Desigur, rockerii de cursă lungă sunt invitaţi să-şi proptească bebeluşii în faţa calculatoarelor, pentru ca e mai bine să asculte metale blânde decât să se uite la Minimax.

În consecinţă spun să ne apucăm de treabă! Cu nişte clasici, pentru că nu vă las chiar de capul vostru… Vă mai aduceţi aminte de o trupă numită Trivium? Omuleţii nu sunt chiar ageamii în materie, doar că – până de curând – o ardeau intelectual, cu metalcore. Acum au cotit-o brusc. Recunosc, m-au uimit! Aşa un disco-melodeath nu intuiam. Precum ar zice specialista noastră, Rushenne: „Daţi play, că e ok!”

TRIVIUM – Built To Fal

Presupun că sunteţi la fel de şocaţi ca şi mine de ce-au putut emite americanii de la Trivium, aşa că hai să vedem ce se mai întâmplă prin părţile noastre. Mai precis prin Ucraina, o zona nervoasă de fel, dar unde a apărut o trupă de metale de o tandreţe incomensurabilă. Comentariile de tip „Vai, ce rage ăla!” sau „Cine l-a călcat pe picior pe vocal?” vor fi ignorate cu o superioritate prezidenţială. Mai bine vă străduiţi să aflaţi ce au de spus membrii trupei Synopsis. Mai ales că sunt teenageri.

Synopsis – The Void

Iar acum apare, ca o boare, o trupă grecească. N-are un nume prea inspirat pentru o trupa de metale… Fly By Wire???? Come on…. Partea buna este că oamenii o spun pe limba lor. N-au nici cea mai mică apăsare să vă dea cu industrial-metal (rap-metal, dacă e să mă întrebaţi) fix în limba urmașilor lui Aristotel!

Fly By Wire – X-isosi

Until next time \m/