Daily Cotcodac

Metamorfoza bărbatului însurat

Julius Constantinescu

Până se vede în pat cu tine, bărbatul e atent, spiritual, politicos, rafinat, curtenitor, generos, spune lucruri inteligente, n-are vicii (cel mult fumează, asta e totuși greu de ascuns, dacă întâlnirile durează mai mult de cinci minute) și, bineînțeles, caută ceva serios. Încă n-a găsit, deși caută de mult (aici n-ai cum să nu-l crezi fiindcă știm cu toții cât e de greu să găsești o femeie care vrea ceva serios – în general, femeile nu vor altceva decât sex, iar când simt pericolul de măritiș își iau imediat tălpășița).

Bărbatul care încă nu s-a culcat cu tine detestă din suflet vodca, romul, pălinca sau rachiul (nu înțelege pur și simplu cum cineva poate bea ceva atât de odios), iar berea e o chestie amară, cu un gust infect. Bea cel mult un pahar de vin bun, demidulce, așa, „la câte o ocazie”.

(Fac o scurtă paranteză. În nemărginita Lui bunătate, Dumnezeu mi-a dăruit cândva o relație cu o femeie printre ale cărei pasiuni se număra și gătitul. Cum gătea în fiecare seară, iar eu veneam după o perioadă austeră de salam crud-uscat, conserve de pateu și ouă ochiuri, aveam zilnic parte de un mic ospăț. (Continuarea pe catchy.ro… )