Daily Cotcodac

Hai noroc, România!

Șerban

Către Ministerul Agriculturii,
Către Ministerul Fondurilor Europene,
Către Ministerul Administrației, Turismului, Pădurilor, Apelor și al Baftei Chioare

Doamnă Ministră, Domnilor Miniștri,

Vă supun atenției o propunere pentru dinamizarea economiei românești, pentru creșterea PIB-ului și a bunăstării populației. Deosebit de important, aceste lucruri se vor realiza ecologic, îmbunătățind condițiile de mediu.

Există în flora spontană din România o plantă miraculoasă, practic nefolosită dacă neglijăm procentul infim de lapte suplimentar pe care îl produce când este păscută. Aceasta este trifoiul cu patru foi.

Deocamdată nu este foarte productivă. Institutele de cercetări din agricultură pot însă demara un program de selecție și hibridare care să ducă la obținerea unor soiuri superioare, cu producție mare la hectar. Se va putea începe astfel faza a doua a programului, cultivarea trifoiului cu patru foi pe largi suprafețe de teren, în primul rând a celor care astăzi zac în pârloagă.

Din acel moment destinul țării noastre se va schimba. Planta aceasta este norocoasă, este chiar simbolul norocului. Toți vom beneficia de câștiguri neașteptate, de bucurii și surprize plăcute, de conjuncturi favorabile, de baftă și fericire, de reduceri, promoții și discounturi.

Loteria Națională nu va mai conta, vor fi prea mulți câștigători și, prin împărțire, suma va deveni derizorie. Dar asta nu înseamnă că nu va deveni cea mai importantă instituție a statului. Va avea rolul de a-i antrena pentru câștig pe toți cei care, după ce vor fi suficient pregătiți, vor emigra în alte țări. Acolo nu vor mai fi, ca azi, căpșunari, cerșetori, măturători sau doctori. Vor sta în cele mai luxoase hoteluri și vor juca la cazinouri, la loterii, case de pariuri, la bursă și vor aduna sume fabuloase din care vor trimite o parte în țară. Vor investi. Economia noastră va avea o creștere record, dublată și de norocul pe care-l vom avea în toate afacerile externe.

În țară se vor produce pe bază de extract de trifoi cu patru foi medicamente, suplimente alimentare și produse cosmetice pentru tratarea ghinionului și pentru întreținerea norocului. Se vor crea institute de tratament, asemănătoare celui de geriatrie Ana Aslan, unde vor veni pentru cura de baftă oameni lipsiți de noroc din întreaga lume.

Trebuie schimbat și logoul României. Să fie înlocuită acea frunză cam bleagă și controversată cu trifoiul cu patru foi. Pentru slogan putem folosi alt simbol universal recunoscut al norocului: “Țara de căcat”. Sună bine și în engleză: “The Land of Shit”.