Daily Cotcodac

Dacă e marți, e George Damian

Începând de mâine, simpaticul nostru documentarist, George Damian, va deveni membru cu drepturi depline al redacției Daily Cotcodac, împlinindu-și astfel un mai vechi vis, anume să muncească gratis pentru alții. Tot de mâine, va avea dreptul și să primească și el, în rând cu ceilalți autori, comentarii de genul „moșule, ești cam de umplutură, n-avea Julius ce băga pe site, sau cum?”.

Mâine, George Damian ne va face cunoștință cu distinsul ziarist Soreanu, unul dintre cei mai renumiți șpăgari ai presei interbelice.

„Acest cavaler al condeiului s-a repezit într-o dimineaţă asupra diplomantului de talie europeană Titulescu ( … ) Ministrul s-a plâns de austeritatea bugetară care l-a silit la comprimări, s-a văicărit îndelung şi a reuşit să scape de tapaj. Dezamăgit de scăderea influenţei presei, Soreanu a pornit spre ieşirea din minister. Însă picioarele l-au purtat din instinct către caserie, unde a surprins o scenă abominabilă: un coleg jurnalist de la cotidianul Dreptatea încasa frumoasa sumă de 10.000 de lei. Zguduit de cele văzute, Soreanu a alergat într-un suflet spre redacţia din Sărindar”.

Ce a făcut bravul ziarist, după ce a încercat fără succes să-l stoarcă de bani pe Titulescu, vom afla mâine, doar în Daily Cotcodac. De la George Damian, noul nostru coleg pe care vom încerca din răsputeri să-l scutim de scene abominabile ca cea descrisă mai sus, cu Eftimie încasând bani de la casieria DC.