Daily Cotcodac

Rubrica de metale noi

DJ Cotco

Rămâneţi, rămâneţi, unde vreţi să plecaţi? Nu vă dau nimic abominabil astăzi – doar piese drăguţe, plăcute, la sfârşit nu o să regretaţi decât că n-aţi descoperit mai repede metalele.

Începem cu ceva mai puţin obişnuit: metal fun. Adică un fel de metal pentru copii, un stil care îmbină heavy-metal-ul cu elemente comice (nu, nu ca Iris, ăştia o fac voluntar). Trupa pe care o ascultăm astăzi se numeşte Knorkator şi, evident, e din Germania, fiindcă dacă e să aibă cineva umor, ăştia sunt nemţii.

Knorkator – Wir werden

Ne mutăm puţin mai la nord, în Suedia, unde dăm peste altă ciudăţenie: nişte băieţi costumaţi ca de Halloween, doar că în fiecare zi, şi pictaţi pe faţă (gothic style îi spune astăzi; pe vremuri cred că s-ar fi numit „păcatele mele, maică, sper că nu eşti din ăla!”). Îi cheamă Deathstars şi performează industrial cu gothic la modul simpa.

Deathstars – Cyanide

Şi tot din Suedia, da’ chiar din oraş, sunt şi Hammerfall. Cântă un fel de heavy metal cu power, deşi grăsuţul de la voce, Joacim Cans, ar fi făcut în mod sigur furori în epoca hard-rock.

HAMMERFALL – Bloodbound

În speranţa că am râs, am glumit, am dat play şi n-am uitat să dăm şi-un share pe facebook, \m/