Daily Cotcodac

Stimate domnule Julius Constantinescu

Groparu

Vă scriu acest text exclusiv pentru Daily Cotcodac, micul site de review-uri de camere web la care danseaza fete dezbracate, plus blog politic de călătorie şi plus uneori cu puţin umor (acu’ na, iartă-ne, Gropare, n-avem toţi soacre ca să putem producem umor de bună calitate în cantităţi îndestulătoare – n. Julius).

Dumneavoastră, care posedaţi cei mai ochelari din blogosfera şi în spatele lor nişte ochi, vă doriţi să reformaţi staff-ul editorial. În Romania reformă înseamnă să-i dai afară pe cei numiţi politic şi să-i înlocuieşti cu oamenii tăi, în birouri în care te lasă numai secretara să intri (asta în cazul în care secretara nu aspiră praful cu genunchii pe sub biroul cât un camion al şefului). Aşadar, numiţii Bârgău, Penetreanu (ai văzut, Petreanu, ce prieteni ai? Păi se compară ăsta cu mine, care îţi spun Pietreanu? – n. Julius) şi Groparu am fost ameninţaţi că dacă nu votăm cu USL, nu ieşim în stradă cu pene de curcan înfipte în mircea badea şi nu ne tatuăm pe pişu „Julius amore 25 cm” (ţi-am făcut o uşoară corectură, Gropare, matematica e o ştiinţă exactă – n. Julius) vom fi aruncaţi în stradă, împreună cu maşinile noastre de scris.

Noi, sindicatul celor ameninţaţi cu disponibilizarea fără salarii recompensatorii, protestăm pudic în faţa nedreptăţii şi ne dorim să instituim, în redacţia DC, primul spaţiu liber de neo-cripto-comunism. În acest scop, domnule Constantinescu, nu aveţi decât să chemaţi minierii ca să ne scoată afară ca pe Marian Munteanu.

Dar nu uitaţi o treabă: încă posedăm parolele site-ului.

Cu respect,
Penetreanu, Bârgău şi Groparu
(ultimii doi mai mândri de asocierea cu primul decât el de asocierea cu noi)

La citirea acestei scrisori, Julică sare nervos din scaun, îşi aprinde o ţigare, se loghează, nervos, pe site şi schimbă absolut toate parolele. Parolele noi le va nota pe o foaie de hârtie pe care o va pune undeva bine. Atât de bine încât nu-şi va mai aminti unde. (aici m-ai prins, Gropare, aşa fac mereu; de pildă, aşa am făcut şi cu salariul tău, uitai unde naiba l-am pus – n. Julius).