Daily Cotcodac

Rubrica de metale noi

Adriana Popescu

Vara înmoaie metalul! Altă explicaţie nu am asupra faptului că tot ce s-a lansat în ultima săptămână e blând-blând de tot. Mai puţin prima trupă.

Mi-e greu, dar trebuie să o fac! Prima trupă nu e scandinavă, ci americană. Se numeşte DevilDriver şi cântă un groove cu melodeath. Nu mai intru în amănunte, că ştiţi deja şi ce-i groove, dar – mai ales!!! – ce-i melodeath.

Nu pot sta departe de nordici, mai precis de finlandezi. Sincer, până de curând, nu aveam mare respect pentru Amorphis. Ascultasem un album de-al lor cu cover-uri după piese din anii ’80, de-alea de ascultă DJ Cotco, adică disco. Deci un asemenea album nu recomandă pe nimeni drept un mare rocker. Dar iată că au reuşit să mă uimească.

Americanii au fost mai prolifici săptămâna asta, aşa că sunt obligată să-i bag în seamă. Stone Sour v-am mai dat, dar mi s-a părut foarte tare videoclipul ăsta, mai ales că l-au lansat… ieri!

Rushenne feat. Insi & Friends nu primesc, de data asta, chitarist cu plete, ci trupă cu plete. V-a mai forţat DJ Cotco să ascultaţi Hammerfall, aşa că – oarecum – sunteţi pregătiţi. Videoclipul este lansat tot ieri şi e de vis.

Until next time… \m/