Daily Cotcodac

Recomandări de seară: anatemele lui Raeţchi

„Imaginile cu Osama bin Laden uitându-se la televizor şi repetând în faţa camerelor cu barba vopsită discursurile anti-americane ( … ) ar putea îndepărta fundamentaliştii care chiar vedeau în Osama un mântuitor. Însă teroriştii „de meserie”, pentru care Jihadul este mai degrabă un business decât un ţel sfânt, vor rămâne în continuare pe poziţii inspiraţi de modelul de acţiune al lui bin Laden”, scrie Ionuţ Văcaru pe biziday.ro. Lasă, bre, analizele astea, zi cu economia: cât costă o casă de-aia ca a lui bin Laden în Pakistan? O fi scumpă?

Un titlu excelent al lui Raeţchi: „Măcelul de bine”. Şi prima frază: „Drepturile lui bin Landen, ai? Era în pijama, bietul om; neînarmat şi blând; pe nimeni nu deranja. Şi americanii au tras mişeleşte…”. Păi se poate, mă, maestre? Pe noi ne-ai aburit cu Nil Sinaitul şi la tine bagi ce-i mai bun – anatemele lui Chiril al Alexandriei?

N-o fi făcând el poze grozave, dar Petreanu se pricepe bine să le comenteze pe ale altora. Textul ăsta merită citit cu atenţie, până la capăt. La un singur lucru nu pare să se fi gândit Petreanu: dacă, totuşi, tipul în uniformă albastră avea o criză de sciatică?