Daily Cotcodac

e-Cont, primul cont ce poate fi deschis fără să mergi la bancă

Ca orice mogul care se respectă, am mai multe carduri bancare. Le ţin pe toate în portofel, lângă permisul de conducere, talonul maşinii şi cartea de identitate – practic, sunt visul oricărui hoţ de buzunare. Din multitudinea de carduri bancare, nu folosesc decât unul, la celelalte am uitat de mult codurile PIN – am rătăcit hârtiile de la bancă şi aia a fost. La început sunam disperat la call center în speranţa că o să primesc vreun PIN nou la adresa de mail lăsată băncii, dar, când m-am lămurit că trebuie să-mi mişc fundul la filiala băncii care emisese cardul, înarmat cu nu ştiu ce hârtii, m-am lăsat păgubaş. Cardurile le păstrez doar aşa, să las o impresie de prosperitate când scot portofelul să plătesc cafeaua. De fapt, la cât s-or fi adunat comisionele de administrare la conturile de care habar nu mai am, e posibil să fiu căutat ca să fiu azvârlit în puşcărie.

(Eftimie, Şendroiu, Camionagiule, să vedeţi ghinionul naibii: exact alea erau conturile din care se plăteau salariile la Daily Cotcodac!)

Banca Millennium a lansat de curând primul cont bancar pentru deschiderea şi administrarea căruia nu mai e nevoie să te duci la bancă, numit e-Cont. De fapt, este un pachet de produse şi servicii bancare, constând într-un cont curent în lei, un card de debit, Internet Banking şi Call Center. Nu trebuie decât să completezi un formular online, altceva n-ai de făcut: un curier de la bancă o să-ţi aducă acasă contractul la semnat, fără nici un comision. Dacă eşti un IT-ist adevărat şi lumina îţi poate cauza, nici nu-i nevoie să deschizi uşa, poţi să-l rogi pe om să-ţi bage actele pe sub uşă.

Până pe 10 iulie poţi partipa şi la un concurs organizat de Millennium Bank, premiile puse la bătaie fiind o maşină MINI One, un scuter Vespa, o bicicletă şi 200 de euro săptămânal. Pentru a participa la concurs intraţi pe site-ul concursului (aveţi un banner şi pe DC), unde găsiţi regulamentul şi aplicaţia de facebook a campaniei. În linii mari, trebuie să te filmezi sau să te fotografiezi în timp ce faci cel mai outdoor lucru, dar de data aceasta indoor, iar ce trebuie să faci mai departe vezi aici.

Partea bună e că fotografia sau filmuleţul tău vor trebui votate de alţi oameni, şi dacă aici, pe Daily Cotcodac, nu găseşti oameni pentru un vot, atunci chiar nu ştiu unde… Ultimele două ediţii ale RoBlogFest stau mărturie.