Daily Cotcodac

Cum să compui un SMS de Paşte

Ovidiu Eftimie

Se apropie Paştele şi ce poate fi mai frumos decât să oferi celor apropiaţi un SMS plin de cele mai alese simţăminte de ipocrizie pe care le poţi naşte?

Pentru toţi aceşti oameni de bună-credinţă care doresc să-şi încânte persoanele din agendă cu urări am pregătit un mic ghid special.

Fie ca
Orice sms creştin trebuie să înceapă cu această formulă, este obligatoriu. Practic, e cea de-a unsprezecea poruncă, în Evul Mediu erai ars pe rug pentru erezie dacă începeai altfel. Desigur, acum nu se mai întâmplă aşa, dar tot păcat este, pe scara păcatelor această eroare se află la acelaşi nivel cu erecţia în timpul vecerniei.

Arhaismele
Obligatoriu un mesaj de Paşte trebuie să conţină cuvinte tradiţionale, din fondul arhaic al limbii române, la care se închină cu pioşenie toţi senilii de la institutul Iorgu Iordan. “Belşug” este unul din aceste cuvinte, nimeni nu-l mai foloşte nici pe el, nici pe derivatele sale. El înseamnă, aproximativ, bogăţie. De exemplu, se poate spune despre Ţiriac că duce un trai îmbelşugat sau că Sebastian Ghiţă împarte cu umilii angajaţi din belşugul său. Alt cuvânt este “merinde”, care semnifică în româna veche “mâncare”. Deci, scrieţi de belşug şi merinde.

Produse
Trebuie să menţionaţi ouăle roşii, care au această culoare de la sângele lui Iisus, pentru că primii copywriteri ai noului testament aveau imaginaţia bolnavă a lui Tarantino sau Rob Zombie. Alte produse ce trebuie menţionate obligatoriu sunt cozonacul, cea mai proastă prăjitură construită vreodată, şi drobul de miel, un fel de cozonac din carne. Ar mai fi pasca, un fel de pizza.

Din ştiinţele naturii
Nu trebuie uitată menţionarea luminii, care trebuie să inunde sufletul sau să vegheze asupra celui căruia i-ai trimis mesajul. Alte referiri se pot face la “iepuraş”, întotdeauna diminutiv, pentru că iepure ne duce cu gândul la tocană.

Facultativ
Mai poate fi menţionat Iisus Cristos, omul care a făcut toate acestea posibile, celui căruia trebuie să-i mulţumim pentru prima de miel, un tip adevărat care s-a lăsat bătut în cuie tocmai ca să nu distrugă Dumnezeu lumea acu’ 2000 de ani şi să putem ajunge la nivelul tehnologic care să ne permită să trimitem SMS-uri de Paşte.

Mulţumim Iisus, eşti cel mai tare!