Daily Cotcodac

Rubrica de metale noi

Adriana Popescu

Am încercat să stau deoparte şi să-l las pe odiosul cu şapcă cu paiete să se ocupe de rubrica de metale noi. Propunerile lui m-au înfiorat şi am avut două variante: ori apelez la ajutor de specialitate, ori îmi iau rubrica înapoi. Aşa că am apelat la ajutor de specialitate şi mi-am luat rubrica înapoi. Nu e cazul să vă mai spun chestia aia cu volumul, pentru că a zis-o Uzurpatorul Disco.

În consecinţă, să ne apucăm de treabă, că nu mai ţine. Şi ca să vă dau total pe spate, vă propun înspre ascultare trupa Melechesh. Trupă de black metal, rea de tot. Totuşi, prin ce iese ea în evidenţă? Poate prin faptul că e din Ierusalim? Iar acum aveţi ocazia să constataţi de ce sunt în stare rockerii din Israel.

Doar nu credeaţi că scăpaţi de nordici?! Păi ce rubrică de metale noi e aia, fără scandinavi? Acum vorbim despre Hypocrisy, o trupă suedeză care a început cu death metal-ul, dar a ajuns la concluzia că fără melodie, viaţa e pustiu. Deci acum o dă cu melodeath-ul.

Iar acum, luaţi nişte old boys, că prea v-am învăţat cu prospături. Oamenii se intitulează Destruction. Bătrânei-bătrânei, dar le cam au pe toate. Pedala dublă umblă, screamer-ul execută corespunzător… Şi nu, ăştia nu mai sunt scandinavi, ci germani, iar ceea ce interpretează cu sentiment se numeşte Teutonic Thrash Metal.

Bineînţeles, Rushenne şi prietenii ei nu au fost uitaţi, aşa că vor primi o piesă executată cu talent de un super-chitarist. Nu, nu e rocker, dar ar putea să fie, dacă şi-ar propune asta.

Until next time… \m/