Daily Cotcodac

De ce e mai bine să faci sex cu un fotbalist decât cu Andrei Pleşu

Eftimie

Nenumărate femei şi piţipoance au declarat cu diverse ocazii că fotbaliştii sunt destul de buni la pat. Deşi intelectualii se revoltă la auzul unei asemenea idei, ea are la bază un sâmbure de adevăr mare cât o caisă.

Se ştie că fotbaliştii nu au prea multe preocupări extrasportive care să le chinuie intelectul. Dansatul pe mese, jucatul la păcănele, nişte rummy în cantonament, nimic extraordinar. De aceea, odată ajuns între coapsele unei femei, fotbalistul se poate concentra mult mai uşor asupra obiectivului. Sigur, e posibil să dea pe lângă poartă, dar măcar încearcă.

Pe de altă parte, un intelectual, să zicem Andrei Pleşu, nu se va putea concentra atât de bine. Deasupra sprâncenei sale se adună gândurile a zeci de lumi, concepte filosofice, construcţii ideologice abstracte, plus probleme legate de meseria sa de bază. Că Pleşu este critic de artă, iar ca să critici arta trebuie s-o cunoşti, să ştii ultimele trăznăi în domeniu. Vă daţi seama că Pleşu nu poate să fie atent la ce face în pat când se gândeşte că, după ultimele cercetări, Mona Lisa a fost bărbat. O să presteze sex cu îndoială în suflet, contosionat mental de marea întrebare “Bă, ce p…* mea f…** eu aici?”.

* pana
** fac