Daily Cotcodac

Derby însângerat la Rogojeşti

Julius Constantinescu

Ne găsim sâmbătă, în satul Rogojeşti, comuna Mihăileni, unde se dispută partida Bucovina Rogojeşti – AS Roma (presupunem că nu e vorba de AS Roma din capitala Italiei, poate şi pentru că nu credem că echipa lui Totti ar fi luat etapa trecută 3 goluri la Pomârla). În acest moment, scorul este de 1-0 în favoarea Romei, ceea ce spune multe despre inteligenţa jucătorilor oaspeţi – dacă aţi fost vreodată la un meci de judeţeană, ştiţi că nici măcar componenţii naţionalei Braziliei nu sunt atât de proşti să deschidă scorul în deplasare la Cociuba Mică, unde tribunele sunt atât de aproape de gazon şi locurile în care să te ascunzi de săteni atât de puţine.

Împinsă de la spate de public, Bucovina Rogojeşti atacă în valuri şi, curând, jucătorul cu numărul 10 de la gazde este oprit în plină acţiune pentru un presupus offside. Desigur, chiar şi cititoarele noastre ştiu că offside este atunci când atacantul se află în spatele fundaşilor adverşi în momentul în care pleacă pasa, însă ne aflăm totuşi la un meci de divizie judeţeană şi un arbitru cu experienţă, care a mai mâncat bătaie şi la alte meciuri, ar fi trebuit să ştie că un jucător al gazdelor nu este niciodată în offside.

Ţăranii fiind oameni practici, nu ca orăşenii, care o ard noaptea la nea Ovidiu să vadă zeci de reluări, jucătorul Nimerschi i-a reproşat arbitrului că a fluierat aiurea – desigur, asta în timp ce îl ţinea de gât, ca să se asigure că e atent la ce-i spune şi nu-i zboară mintea în altă parte. Cu o mână în gât şi înconjurat de jucătorii Bucovinei, arbitrul s-a gândit că nimic n-ar calma mai repede spiritele decât un cartonaş roşu arătat lui Nimerschi. N-o să vă vină poate să credeţi, dar, în loc să părăsească terenul şi să se îndrepte spre vestiar, regretând că şi-a lăsat echipa în zece oameni, Nimerschi a tăbărât cu pumnii şi picioarele pe arbitru, reproşându-i lipsa de valoare şi faptul că a stricat un meci aşa frumos cu maniera lui tendenţioasă de arbitraj.

Spre cinstea lor, ceilalţi componenţi ai echipei Bucovina Rogojeşti au sărit imediat să-l scoată pe arbitru din ghearele lui Nimerschi. Desigur, pentru a-l bate ei înşişi.

UPDATE Rezumatul partidei, via www.asroma.ro