Daily Cotcodac

Acum studiază cu îngerii

Un tânăr în vârstă de 35 de ani s-a împuşcat sâmbătă în cap în campusul Universităţii Harvard, lăsând în urma sa o scrisoare de adio de 1905 pagini, ce cuprinde subiecte dintre cele mai diverse, citate din Einstein, Nietzsche sau Thomas Jefferson şi 1433 de note de subsol. Noi n-am putut să scriem un text coerent pe tema asta (pentru că suntem români şi, logic, ne-am simţit la fel de trişti ca şi cum ne-ar fi murit cineva apropiat, gen bunica sau Mădălina Manole), aşa că ne vom rezuma doar la câteva declaraţii luate la cald în redacţie.

Pircă: „Nu mai există pic de seriozitate la tinerii din ziua de azi. Cum adică a scris 1905 pagini şi apoi s-a sinucis? De ce nu a terminat mai întâi scrisoarea?”.

Julius
: „Nimeni n-are răbdare să citească atât, plictiseşti cititorii. Eu m-aş fi sinucis maximum la pagina 5. Băgam o poantă tare la sfârşit şi gata”.

Eftimie
: „Şi eu m-am împuşcat odată la Ceasul rău şi am scris şase texte unul după altul. Când îmi aduc aminte şi de colegul Hemingway, nu pot să nu mă gândesc la soarta noastră, a intelectualilor.
PS: Julius, vezi că mâine îţi trimit recenzia la Apolodor, un pinguin călător pentru Week-end-ul cultural”.

M3bis: „Uăi di mini! Omiinouăsutişinşi? Şi tari iera băietu’ aista! Pacat di dânsu’”.

Dr. Ionuţ Şendroiu: „Clar, nu este vorba despre o depresie! Banuiesc ca s-a apucat de scrisoare pe la 25 de ani, daca tzinem cont de corecturi, documentare, crize de inspiratzie, examene, refacerea unor paragrafe in functzie de caderea luminii pe bucile iubitei. Sau, hai sa zicem ca s-a apucat pe la 27 de ani, considerand ca el nu mai trebuia sa scrie cu diacritice, nefiind roman, deci nu mai trebuia sa stea pe text, dup’aia, sa puna sh-uri shi tz-uri shi î-uri din i shi â-uri din a. Va sa zica, circa 8 ani. Sa petreci 8 ani scriind o scrisoare de 1905 pagini, cu 1433 note de subsol, cu citate din Einstein, Zweistein si Dreistein este un semn clar de manie, nicidecum de depresie. Eu nu intzeleg cum naiba nu s-a gasit nimeni in tot Harvard-u’ ala sa-i spuna: Bai, moshule, lasa vrajeala cu depresia shi cu sinuciderea! Tu esti maniac, hai sa ne obishnuim cu ideea! Deci: dai si tu o tequila?”.