Daily Cotcodac

Cel mai bine dorm la televizor, daca e HD

Adrian Călăraşu

De fiecare data cand vad reclama aia la nu-stiu-ce credit imobiliar la nu-stiu-ce banca, cu Bitman care imi canta ceva despre casa mea (!), imi dau seama cat de fals e Bitman.

In primul rand nu pot trece peste faptul ca, indiferent de banca sau de credit, conform spoturilor publicitare, se presupune din oficiu ca toata lumea isi va cumpara casa noua, pe pamant, cu un living cat Sala Oglinzilor de la Versailles si o curte cu gradina cam cat aia de la Schonbrunn.

In al doilea rand, ca sa nu ne mai abureasca, nu putea sa spuna adevarul? Gen: casa mea e un complex de vile in Ilfov, casa ta e in Colentina, intr-un bloc debransat din cauza restantierilor. Sau n-a gasit rime sa spuna asta?

Cred ca daca reclama aia ar fi fost facuta de banca Tiriac, de exemplu, ar fi sunat cam asa: casa ta e in Rahova, casa mea e, fratica, pe unde vreau eu pe perimetrul acestei planete, ca deh!
Cu rimele de rigoare, probabil, dar nu neaparat, e posibil ca Tiriac sa nu fie innebunit dupa poezie.

***

De cand cu HD-ul, perceptiile au cam inceput sa mi se schimbe. De exemplu, daca inainte, atunci cand o vedeam pe Neti Sandu – chiar si intr-un cadru apropiat – nu puteam spune cam ce varsta ar avea, de vina fiind desigur si coafura aia pe care nu si-a schimbat-o de trei decenii acum, paradoxal, lucrurile au devenit si mai complicate.
Asadar, desi imaginea este foarte clara in definitie inalta (sic!), probabil mai clara chiar si decat daca am sta fata in fata, am senzatia ca varsta lui Neti Sandu se poate determina doar cu Carbon 14.