Daily Cotcodac

Sapă, sapă, poate dai de Denis Hopper

Radu Pircă

În această seară a murit Dennis Hopper. Pe lângă faptul că regretatul actor avea doar 74 de anişori şi cancer, deci chiar nimeni nu se aştepta ca o soartă necru]ătoare să-l răpună aşa, în floarea vârstei, suntem curioşi pe unde or să scoată televiziunile cămaşa. În primul rând, defunctul a făcut o grămadă de filme bune şi vor fi probabil obligate să difuzeze, în memoria lui, vreun “Apocalypse Now” sau “Blue Velvet” de o să i se întoarcă stomacul pe dos publicului de navetişti şi gospodine. Deja probabil că deja directorii de programe se roagă ca răposatul să fi avut bunul simţ să fi făcut şi el un film cu Steven Seagal. În al doilea rând, hai că Jean Constantin râde cu îngerii, Patrick Swayze dansează cu îngerii, Cătălin Hâldan dă pe lângă poartă cu îngerii, dar ce dracu’ poţi să zici la ştiri că face Dennis Hopper pe lumea de dincolo? Se droghează cu îngerii? Se dă cu motorul beat muci şi face sex neprotejat cu îngerii?

A, şi încă o chestie. Aşa e că nu v-au deranjat deloc nici poantele de prost-gust, nici titlul de un umor deosebit de rafinat? Al dracu’ să fie, dacă se stinge la noi un actor de scenete, e tragedie naţională, dar dacă dă colţul ditai barosanul de la Hollywood, putem să târâim cam orice prin coliva lui.

Notă Julius Vizavi de ultima poantă din text: Pircă, glumele culese din judeţul Vaslui sunt suficiente, nu e nevoie să treci Prutul în Republică după glume.