Daily Cotcodac

Week-end nostalgic: Nu, pagadi! – jocul

Ne-am gândit să vă mai taiem greaţa de la atâta cultură şi să vă oferim un joc. Aşa că am ales un adevărat Starcraft al anilor ’80: “Nu, pagadi!”.

În vremea când Gorbaciov se căra din Afganistan şi-i ameninţa pe localnici că o să vină acum americanii şi or să vadă ei pe dracu’, Cotabiţă scotea hit după hit, spre disperarea lui Michael Jackson, iar naveta Challenger le oferea americanilor, la primul ei zbor, un minunat foc de artificii, uzina sovietică de jucării “Curcubeul Roşu” din Urali lansa jocul “Nu, pagadi”, o superbă transpunere în 4 biţi a serialului de desene animate cu lupul violent, beţiv şi anarhist inspirat de Vladimir Vâsoţki. Dacă aţi făcut parte dintre fericiţii posesori ai acestui joc, vă mai amintiţi poate că valora minim 10 Rahane sau 3 maşinuţe de fier – cât despre “Cutezătorii “ şi “Luceafărul copiilor”, nu scoseseră împreună suficiente numere cât să poţi da colecţia completă la schimb pe un “Nu, pagadi”.

Ei bine, Daily Cotcodac are plăcerea să vă ofere azi, în premieră în România, versiunea de PC a acestui joc. Iar în caz că sunteţi prea tineri ca să va mai amintiţi desenul animat, puteţi da pe DDTV, unde e difuzat constant, în zile şi la ore absolut aleatorii.