Daily Cotcodac

Francezii au rezistat eroic bărcuţelor inamice!

La SommeAşa cum puteţi vedea în poza alăturată, marinarii francezi de pe La Somme sunt complet lipsiţi de apărare: nu-i despart de cuţitele piraţilor somalezi decât 20 de centimetri de blindaj.

Nava de comandă a marinei franceze din Oceanul Indian, La Somme, a fost atacată miercuri de piraţii somalezi “din greşeală”, scrie Le Monde. Este de fapt a doua oară când piraţii somalezi atacă “din greşeală” nava de luptă La Somme, primul incident fiind semnalat în octombrie 2009. Partea franceză insistă asupra faptul că piraţii au confundat La Somme cu un vas comercial – altfel, vă daţi seama, cine ar fi avut curajul să atace o navă de luptă franceză? Mai ales una atât de galonată precum La Somme, care scăpase deja o dată nescufundată din cleştele diabolic al bărcuţelor somaleze.

Sinceri să fim, şi noi credem că la mijloc a fost o confuzie: probabil piraţii au tras cu urechea şi au auzit că la bord se vorbeşte limba franceză, aşa că, logic, s-au gândit că n-are cine să apere vasul.

UPDATE: Le mulţumim celor de la “Foaia Transilvană” pentru textul excelent despre Daily Cotcodac (citiţi-l, e cu poante bune cu francezi). Ţinem totuşi să precizăm că noi nu am provocat Franţa la duel, aşa cum rezultă din respectivul articol, deoarece suntem deja 10 oameni la Daily Cotcodac, mult prea mulţi pentru o luptă dreaptă cu armata franceză.