Daily Cotcodac

Stimaţi poliţişti, păziţi-vă senvişurile!

Julius Constantinescu

Un depozit de marfă confiscată al poliţiei de frontieră Timiş a fost prădat la sfârşitul săptămânii trecute, autorii, rămaşi necunoscuţi până în acest moment, furând în principal ţigări şi parfumuri. Furtul din sediile poliţiei nu este ceva nou în România – acum doi ani, dintr-o secţie de poliţie din Bucureşti s-au furat banii de salarii.

Dincolo de imaginea proastă lăsată de poliţişti, furtul direct din sediile poliţiei poate avea efecte pozitive pentru noi, cetăţenii. În primul rând, e bine ca infractorii să nu dea în cap la oameni pe stradă şi să acţioneze în zone controlate şi supravegheate de poliţie, unde riscurile pentru cetăţean sunt minime. Aşa, poliţia are grijă ca nimeni să nu păţească ceva în timpul furtului.

Apoi, furând chiar din curtea poliţiei, hoţii ajută indirect la economisirea banilor publici. Astfel, poliţiştii nu vor mai fi nevoiţi să consume combustibil pentru a ajunge la locul infracţiunii, făcând o economie importantă la bugetul statului.

Pe de altă parte, mă gândesc că ar trebui totuşi mărite salariile poliţiştilor. După ce că înfruntă zilnic pericolul pe străzi, acum nu mai sunt în siguranţă nici în secţia de poliţie.