Daily Cotcodac

Cel mai obo popor din lume

Dr. Ionuţ Şendroiu

O companie farmaceutică nemţească, Boehringer Ingelheim, a lansat un medicament, numit Pharmaton, care combate oboseala. Nemţii susţin că o combate extrem de eficient şi ei, de regulă, nu spun prostii. Pentru ca treaba să fie nemţească pînă la capăt, compania respectivă a comandat un studiu serios, în 80 de ţări, pentru a afla cam ce popoare au nevoie mai urgent să-şi trateze oboseala şi, de asemenea, unde se află cei mai mulţi obosiţi pe metru pătrat. Cu alte cuvinte, unde ar da neamţul lovitura cu pilula antioboseală. Rezultatele studiului au lăsat mască pe toată lumea. Ca să nu vă plictisesc, vă voi prezenta numai premianţii clasamentului obosiţilor.

Pe locul patru au ieşit japonezii, 43% dintre ei considerîndu-se obosiţi. Cine a văzut, măcar o singură dată în viaţă, un japonez în mişcare, înţelege de ce. Cu toate acestea, dintre japonezii care au avut timp să se lase intervievaţi pe această temă, doar 22% au declarat că se simt obosiţi des sau foarte des.

Pe locul trei, cu medalie de bronz, au ieşit suedezii, cu 52%. Dacă ne uităm cu atenţie la o maşină Volvo, îi credem. Dintre cei intervievaţi, doar 16 % au afirmat însă că se simt obosiţi des sau foarte des.

Pe locul doi, cu medalie de argint, surpriză, surpriză: Argentina, frate! 54% din concetăţenii lui Maradona au declarat că se simt obosiţi, iar 26% chiar foarte obosiţi. Deşi a căpătat o siluetă de baron PSD de Gorj, Maradona însuşi pare a fi unul din cei 26%.

Iar pe locul întîi, campioana mondială incontestabilă a oboselii, cu scoruri care spulberă orice concurenţă… ROMÂNIIIAAAA!!!!!!!!
63% din români se consideră obosiţi, iar 48% declară plini de patriotism că se simt foarte obosiţi şi că asta li se întîmplă des sau chiar foarte des. Prietenii ştiu de ce! Trebuie să recunoaştem însă cu mîndrie că am obţinut nişte cifre cu care i-am spart pe toţi, chiar şi în condiţiile în care sondajul a fost făcut înainte de sărbători, cînd încă nu era chiar tot poporul cu sarmaua în gît, iar Julius nu a participat la sondaj, că dormea.