Daily Cotcodac

Un concurs de stânga

Pentru că noi credem în valorile stângii încă de pe vremea în care chiar şi Emil Boc era un tip de stânga, concursul VSFT? de astăzi este deschis doar cititorilor care nu au câştigat niciodată o carte pe Daily Cotcodac. Momentan, rămâne singura condiţie de înscriere – poate într-o zi vom face şi un concurs adresat celor care nu au avut cărţi când erau mici şi erau nevoiţi să bată toată ziua mingea pe maidan, uitându-se cu jind la copiii de bogătani care citeau singuri şi nu dădeau la nimeni.
Revenind la concurs, premiul de astăzi constă în romanul “Balada de la Narayama”, semnat de scriitorul japonez Fukazawa Shichiro şi apărut la Editura Univers. Pornit de la o veche legendă japoneză, romanul descrie o societate fictivă care trăieşte izolată într-o regiune muntoasă, unde există obiceiul ca bătrânii ce împlinesc 70 de ani să fie duşi pe un munte şi lăsaţi să moară acolo (liniştiţi-vă, domnule Boc, e doar un roman de ficţiune; ştim că e revoltător ca resursele statului să fie risipite hrănind pensionarii până la o vârstă atât de înaintată).
Tot ce aveţi de făcut este să postaţi un comentariu care să nu aibă legătură cu nimic (pentru a avea o competiţie cât de cât echilibrată, domnul Emil Boc nu poate participa).

PS: În cursa pentru sincerele noastre felicitări se pot înscrie toţi cititorii, deci şi câştigătorii ediţiilor precedente.