Daily Cotcodac

Din nou, a câştigat cine trebuie

Până când vom lansa următorul sezon al concursului Vrei să fii tocilar?, încercăm să vă dăm ultimele cărţi rămase pe sub picioarele meselor. Ideea e să le şi meritaţi, pentru că la exerciţiul de imaginaţie de ieri nu cred că-l băteaţi nici pe Ovidiu Ioaniţoaia (poate facem într-o zi un concurs de platitudini, suntem siguri că va fi o luptă strânsă).

În primul rând, i-am descalificat pe toţi cei care au răspuns ceva legat de nevastă, era prea previzibilă (poate aţi fi câştigat dacă răspundeaţi: “era nevasta lui 4mall, îi adusese o şepcuţă”). Aia cu “era ta-su, mă!” mergea acum 3 ani, între timp ne-am plictisit de replica asta. În schimb, ne-a plăcut comentariul: “era bravul soldat Julică” – pare plauzibil, doar el l-ar putea întreba pe ultimul om rămas în viaţă: “Ce-i, mă, s-a întâmplat ceva? Plm, am tras şi io un somn în spate la geaze şi când m-am trezit ăştia nu mai erau nicăieri”). Ne-a mai plăcut Anca, a fost haioasă (“o fi fost Hemingway, îşi cerea drepturile de autor…”), dar nu a nimerit autorul (de fapt, scurta noastră poveste e o adaptare a lui Călăraşu după Fredric Brown). În fine, ultimul răspuns necâştigător este: “era Groparu” (n-avea ce să caute Groparu în nu ştiu ce buncăr când toţi barmanii din lume dăduseră ortu’ popii şi erau atâtea băruleţe şi crâşmuţe nepăzite…).

Comentariile care câştigă azi aparţin lui si-la-vara-cald (“suntem cu recensământul”) si warlock (“tu mai ai hârtie igienică, mă, că io am rămas fără”). Pentru că si-la-vara-cald a mai câştigat o carte de la noi, suntem convinşi că îi va ceda cu plăcere cartea lui warlock şi se va mulţumi cu sincerele noastre felicitări, care oricum nu-s de colea.