Daily Cotcodac

Tricolorii, om cu om

Julius Constantinescu & Tiberiu Stăneci

Lobonţ: A făcut mişcări de încălzire încontinuu (exceptînd fazele cînd lua gol).
Contra: A fost singurul tricolor care ne-a făcut fericiţi sîmbătă seara: a declarat că se retrage de la Naţională.
Tamaş şi Rădoi: L-au ajutat pe Lobonţ să se încălzească, pasîndu-i mingea cum o prindeau. Totuşi, cînd n-o prindeau, Lobonţ se încălzea şi mai bine: du-te-n pînă-n fundul porţii, ia mingea de-acolo, dă-i cu sete în ea…
Dorel: S-a mişcat extraordinar, dovadă că a dat goluri pe unde a prins. Ar fi dat şi mai multe, dar parşivul de Piţurcă l-a mutat la pauză mai departe de poarta noastră. Plus că şi Lobonţ a stat toată repriza a doua cu ochii pe el.
Raţ: S-a agitat, a fugit, dar toate centrările lui se opreau în primul fundaş. Singura şansă să trimită vreo centrare în careu era să sară sîrbii puţin mai sus, să treacă mingea pe sub ei.
Cociş: A alergat enorm, da’ a dracu’ minge fugea de el ca dracu’ de tămîie.
Codrea: El e un fotbalist foarte bun, dar, aşa cum a declarat după meci, n-a jucat pe postul lui de la Sienna. Eu n-am înţeles ce post special are el în Italia, pentru că am văzut-o pe Sienna jucînd şi mi s-a părut că toţi jucătorii au acelaşi post, în sensul că stau prin faţa porţii şi încearcă să degajeze mingea de-acolo. Cu un plus pentru portar, care are voie şi cu mîna.
Mutu: A jucat bine, dar nu l-a ajutat echipa. Drama vieţii lui, aşa a păţit şi la Chelsea: el se chinuia, săracul, dar degeaba dacă de-alde Lampard şi Terry nu jucau nimic.
Marica: A venit la stadion cu maşina lui meseriaşă, a adus-o şi pe Gina Pistol, să vadă şi băieţii cu ce piesă umblă, era mişto de tot pînă cînd au venit ăştia şi i-au zis că e meci, joacă România cu Serbia. Al dracu’ Piţurcă, ce jegos, cînd l-a sunat i-a zis că se merge cu echipa la biliard, cică se-ntîlnesc la stadion şi se pleacă de acolo.
Costea: Era atît de fericit că e la Naţională, încît mingea nu l-a interesat decît ocazional.

Altfel, unii dintre ei sunt jucători chiar bunicei. Păcat că nu le-a făcut nimeni cunoştinţă. Dacă n-aveau tricouri la fel, habar n-aveau cu cine sînt în echipă.