Promo

Paturile de fier – pentru oameni care mai cred în sexul de calitate

Julius Constantinescu

 

Fiecare dintre noi a rupt probabil la un moment dat patul sub el în timp ce făcea sex. N-aș vrea să vă stric amintirea acestui moment de măreție  – prăbușiți cu capul în jos, cu fața turtită de covor și corpul prins între stinghiile rupte; practic, dintre arcurile rupte care încă mai vibrau, tot ce se mai vedea din voi erau două fese rozalii -, dar cu toții am avut la un moment dat un pat de-ăla ieftin din pal, luat din piață sau din vreun magazin popular. Mă rog, asta nu vă împiedică să vă lăudați în continuare; probabil că și Titus Steel obișnuiește să se mai dea mare în fața lui Rocco Siffredi: ”Băi, ce facem noi aici e fix pix, când stăteam în România rupeam două paturi pe săptămână!”

 

Între timp, lucrurile s-au mai schimbat. Habar n-am dacă se mai vând pe undeva paturile alea prăpădite, eu nu le-am mai văzut în magazine (în caz că totuși vi se face dor, căutați pe olx anunțurile de închirieri cu precizarea ”mobilat modern”; astea de regulă au exact un pat din ăsta). Acum se găsesc pe toate drumurile paturi solide, cu perne moi, o adevărată desfătare a șezutului, și încă la prețuri accesibile.

 

Marea problemă a paturilor cu cadru de lemn este însă aceea că oricât de bune ar fi materialele folosite și oricât de solid ar fi construite, undeva tot au o piesă micuță, aparent neimportantă, din plastic. Ei bine, această piesă minusculă, pe care probabil nici n-ai observat-o când ai cumpărat patul, se va rupe mai devreme sau mai târziu, făcând patul complet neutilizabil (mă rog, teoretic; în practică, proprietarul îl va duce în apartamentul de închiriat, va schimba anunțul din ”mobilat modern” în ”mobilat lux” și va cere și mai mulți bani).

 

Să luăm, de pildă, cazul unei canapele extensibile solide, confortabile, cu cadru din lemn și mici bare lucioase din oțel inoxidabil. E rezistentă, estetică și nici nu costă o avere. Ești mulțumit de afacerea făcută. Nu ai observat însă că cele două rotițe pe care sprijină atunci când se întinde sunt îmbrăcate cu două straturi de plastic. De data asta nu mai ajungi cu nasul pe covor, dar o să faci praf trenul de aterizare. Și nici măcar nu poți să te lauzi cu asta, căci ar suna totuși destul de ridicol: ”Frate, a fost una aseară pe la mine, a fost vis. Băi, am rupt rotițele alea mici de plastic de la canapea!”

 

Dacă patul nu are rotițe, atunci sigur are niște piesuțe de plastic care țin pe ramă grătarul patului sau unele pe la îmbinări – practic, pot fi oriunde. Probabil că în fabricile de mobilă există credința că, dacă nu pui și puțin plastic, lumea nu va cumpăra niciodată acele paturi.

 

O variantă mult mai rezistentă o reprezintă, desigur, paturile de fier. Sunt și mai elegante, și mai durabile decât un pat de lemn; singurul lor dezavantaj e acela că nu le poți căra cu Matizul – nu există magazine care să ți le dea demontate, împreună cu o pungă de electrozi de sudură, să ți le asamblezi singur acasă.

 

Cât despre avantaje, sunt o grămadă. În primul rând, un pat de fier e foarte bun pentru sex, la începutul căsătoriei, și pentru dormit, după. De asemenea, e foarte bun și pentru soția tânără și suplă de acum, și pentru femeia trupeșă care va deveni – practic, oricât s-ar îngrășa nevasta, patul rezistă. Ba chiar un pat cu tăblii Art Nouveau te va pregăti din timp cu atmosfera de muzeu ce se va instaura invariabil, de la un moment dat încolo, în dormitorul vostru.

 

Până atunci însă, să rămânem optimiști, la ideea că paturile de fier sunt pentru cei care mai cred în sexul de calitate. Și care eventual nu vor să-și schimbe patul (dacă sunteți însurați: și implicit toată mobila din casă) o dată la 4-5 ani.

 

 

pat Akt Decor

 

 

Astfel de paturi de fier găsiți la Akt Decor și le puteți comanda direct de pe site – vi le aduc la ușă. Arată impecabil, îmbinările sudate sunt atât de bine șlefuite, încât patul pare dintr-o singură bucată. Asta pentru epicurieni și hedoniști cyrenaici; pentru ceilalți intelectuali de pe site-ul nostru – cinici, stoici, sofiști de toată mâna, poate chiar și neoplatonicieni -, site-ul Akt Decor oferă o gamă variată de etajere din fier forjat, capabile să susțină lucrări monumentale precum ”Dialogurile” lui Platon sau ”Fotbal de la A la Z”.

 

Tot pe site-ul Akt Decor mai găsiți noptiere, cuiere, mobilier de grădină și multe alte piese de mobilier sau decorațiuni din fier forjat.

 

PS: Nu uitați că paturile de fier alungă monotonia conjugală. De pildă, poţi să-ţi legi iubita de pat și să îi pui un căluş în gură; închizi apoi uşa la dormitor şi te uiți în linişte la meci.

Share:

20 comments

  1. sow 25 May, 2016 at 12:46

    Patul din imagine se livreaza si cu masuta aia pentru rugaciune?

  2. JULIUS 25 May, 2016 at 13:52

    @sow: nu masuta e pentru rugaciune, ci covorul. doar suntem in Europa!

  3. bogho 25 May, 2016 at 16:10

    Asta nu-s paturi din alea de scârţâie?

  4. Stephanie 25 May, 2016 at 16:54

    Cu baldachin aveti? Pentru printesa ce zace in fiecare femeie…
    😀

  5. Dan1 25 May, 2016 at 19:20

    “epicurieni și hedoniști cyrenaici”?! Bravo sefu’, astea marete cuvinte, inaltatoare!
    In schimb aici ai cam dat cu mucii-n fasole: “pentru ceilalți intelectuali de pe site-ul nostru – cinici, stoici, sofiști de toată mâna, poate chiar și neoplatonicieni”! Abstrusi era cuvantul, da?

  6. Dan1 25 May, 2016 at 20:11

    As mai adauga ca am avut pat de fier in armata…

  7. Serban 26 May, 2016 at 10:59

    Dumnezeu iubește lemnul și paturile mici.

  8. CID 26 May, 2016 at 12:09

    Dom’le numai pretentiosi pe aici,unu’ vrea cu masuta pentru rugaciune,unul vrea sa nu scartaie,o frumoasa doamna (ce decolteu,domnilor,ce decolteu !) vrea cu baldachin,altul se plange ca nu a fost facut abstrus.
    Ce inseamna cyrenaic sa ma dau mare la o samanta in fata blocului ?

  9. Cristina 26 May, 2016 at 20:09

    Julius, poate le spui tu celor de la aktdecor ca au o problema cu site-ul? Eu am aterizat pe prima pagina de la installarea opencart. Poate ar fi bine sa aiba o mica discutie cu adminul lor.

  10. Dan1 26 May, 2016 at 20:10

    Aidi bre CID-ule ca altadata eram toti intelectuali abstrusi! Uitasi!

  11. Bogho 28 May, 2016 at 12:01

    Paturi de genul asta ar merge la niste filme cu un anumit specific.

  12. Tzica 30 May, 2016 at 21:17

    Mde…. doar corifeii corectitudinii politice ar putea vedea în ultimul pasaj, un antiintelectualism visceral.’I știm noi, exulta printr-un dezinteres gnoseologic, fata de euristica, generat de o hedonistica pronunțată, neatingand nici măcar formele unui epicureanism moderat.Niște pantagruelici..ce sa mai vorbim. (părerea mea…. hac)

  13. Dan1 31 May, 2016 at 17:51

    Tzicaaa! “Long time no see” sau… cum se zice!
    Unde-o fi Rozica sa se bucure si ea?

  14. Cms 1 June, 2016 at 16:18

    O fi rămas legată de patul de fier şi nu ne poate răspunde…

  15. Belle dImagination 1 June, 2016 at 17:00

    Cine o fi legat-o? Or fi avut măcar bunul simţ să folosească lanţuri cu zale în formă de zmeură?

  16. CID 2 June, 2016 at 11:01

    Tziiiicaaaa ! Ura,ura,de 3 ori ura !! Pe unde ai umblat domnule pana acum ?

  17. Bigi 2 June, 2016 at 11:13

    Daca n-are tambal, dot degeaba. Mie-mi place mult sexul pe tambal, face bine la reumatism.

  18. Dan1 4 June, 2016 at 11:57

    @Cms & @Belle dImagination: Numai la prostii va sta gandu’! :))

  19. cruela de vila 11 June, 2016 at 02:16

    adica mogulii rupe ei paturili? io credeam ca au uoameni platiti pt asta! 😛

  20. Dan1 11 June, 2016 at 14:22

    @cruela de vila: Ei, crueluţo, unele lucruri se fac pentru prestigiu, nu pentru bani! :))

Leave a reply