Promo

PROMO/ Sex pidosnic și filosofie în Grecia antică

În urmă cu 2.500 de ani, filosofii greci erau departe de imaginea intelectualului abstrus de astăzi – ochelarist, famelic, timid, cu un aer mereu nehotărât. Dimpotrivă, filosofii greci erau niște papagali remarcabili, plini de tupeu, gata să tabere cu pumnii și picioarele pe interlocutorul lor în caz că dialectica escalada. Iar seara, după o zi de trăncăneală, se întâlneau la banchet sau symposium, unde beau temeinic și își făceau unii altora ceea ce intelectualii din ziua de azi doar își promit în înjurături.

 

002

 

”În Sparta, din cauza eternei condiții cazone în care se află un bărbat, ajunseseră să-și tundă nevestele în noaptea nunții și să le îmbrace în tunică militară, ca să aducă cât de cât cu ceva cu care ai vrea să faci sex. Imaginea iubitului din tabără încă le era lipită de retină și le juca feste proaspeților gineri. Statul spartan, care avea nevoie de o natalitate ridicată în mașina de război, trimitea și femeile la antrenamente, complet goale, alături de tinerii viteji – complet goi și ei.
Abia după câteva secole, tot un grec de-al lor, Plutarh, a descoperit, plin de încantare, că și nevestele sunt bune la amor, nu doar să facă copii.”

 

Nu ratați deci mâine dimineața, intelectuali dumneavoastră, un minunat text despre sex și filosofie – adică cam tot ce avea nevoie un bărbat grec pe timp de pace, acum 2.500 de ani.

Share:

3 comments

  1. boemul 10 February, 2016 at 09:22

    până mâine dimineaţă sigur apare nuştiuce petiţie lansată de nuştiuce coaliţie pentru familie ca să se interzică prin lege apariţia postării:)

  2. eu 10 February, 2016 at 19:14

    what?

  3. eu 10 February, 2016 at 19:17

    Lasa specialistul,pe Mandruta.In legatura cu Grecia,el este expertul…cum bine a spus cineva. 🙂

Leave a reply