Promo

Filmul ”Usturoi” se lansează azi pe Vimeo

Julius

 

Prietenul nostru Groparu a făcut un film independent – ”Usturoi”. El l-a scris, el a făcut rost de bani, el l-a turnat, el l-a regizat.

 

Înainte să se-nsoare, mai scria din când în când pe blog. Acum, practic, ar face orice să mai plece de-acasă.

 

Eu l-am văzut anul trecut, a fost o proiecție în București. Am invitat o femeie. La scurtă vreme m-am mutat cu ea. Deci nu știu ce să vă zic…

 

Și acum, că am reușit să strecor și o glumiță misogină în text, să vă spun despre film. Mi-a plăcut. E povestea a doi ciutani care fug de-acasă, din satul lor, ca să se facă actori, o poveste plină de candoare și umor.

 

 

 

Dacă sunteți din Cluj sau Zalău, azi se lansează în cinematografe – găsiți orarul proiecțiilor aici.

 

Și tot astăzi se lansează și pe Vimeo, momentan doar pentru cei care stau în afara țării. Așadar, dacă vreți să știți cum mai e prin România, puteți încerca și filmul ”Usturoi”, aici.

 

Asta până nu apare pe filme gratis online, că după aia vă știu: nici ”Usturoi” n-ați văzut, nici gura nu vă miroase.

Share:

8 comments

  1. Mirela 17 December, 2015 at 17:57

    Hello,

    Si noi restul cam unde l-am putea vedea? In Bucuresti? In cinema banuiesc ca nu este si nici nu va aparea foarte curand.

  2. Bulibașa 18 December, 2015 at 01:53

    Ba nu! Cam da! Ne vom lansa și în București! În ianuarie, sperăm noi, dar faceți cumva să nu se mai închidă cinematografele – eventual vorbiți cu Demiurgul să ducă cutremurele din județul Vrancea undeva pe Marte, cum zicea Smiley, poate așa scăpăm și de cutremure,
    Am înțeles că merită încercat și cu ceva șpagă – postul negru cu mujdei cică face minuni arseniebocești de mari.

  3. Ion Iliescu 18 December, 2015 at 08:28

    Poate apare geniul responsabil cu distribuția să ne explice așa, cu o diagramă, care ar fi fost impactul pentru încasările filmului în România dacă filmul ar fi fost accesibil digital (pay per view sau chiar free) în România.

    Intersecția dintre cei care au acces la un cinema în care acest film este disponibil și cei care preferă digitalul [free] este fie un grup foarte mic fie o mulțime. Vidă.

  4. George 18 December, 2015 at 10:28

    E bine totusi ca e lansat si pe Vimeo, ne mutam virtual, pentru cateva ore in afara tarii.

  5. Dan1 18 December, 2015 at 12:03

    E primul dintr-o trilogie? “Usturoi”, “Ceapa” si “Praz”? Intreb decat.

  6. Sabotor 18 December, 2015 at 14:18

    Pare promitator filmul, eu il downloadez acum :)))

  7. Bulibașa 18 December, 2015 at 21:04

    @ ion iliescu: probabil nu vom ști niciodată care va fi impactul asupra încasărilor, dar un lucru e sigur: dacă îl lăsam pe Vimeo și pentru România din prima,
    1. nici un cinematograf nu ni-l mai primea;
    2. sansele să ajungem pe torenți ar fi fost ceva de genul 90000000%;
    3. lumea nu ne mai lua în serios pentru următorul proiect. Am fi rămas în conștiința colectivă drept niște băieței simpatici care s-au jucat de-a filmul și apoi l-au pus pe internet, haha, ce amuzant, next!!! Dar așa, dacă reușim să facem succese pe box office, atunci putem sta cu spinarea și mai dreaptă între toți cei care se joacă de-a cinematografia.
    Și da, hotărârea de a-l lăsa numai diaspora să vadă filmul am luat-o împotriva preferinței noastre. Dar proiectul ăsta a devenit prea important pentru noi ca să mai conteze ce vrea fiecare, trebuie să ne gândim în primul rând la binele lui.

  8. ienihabarnam 4 January, 2016 at 15:00

    Am și eu o întrebare, ca de la una care a deschis mai târziu vimeo: nu mai e disponibil acolo? Sau nu sunt io în diaspora care trebuie?

Leave a reply