Promo

Despre lentilele progresive și sexul la ochelariști

Julius Constantinescu

 

Se spune că după 40 de ani sexul la bărbați n-ar mai fi chiar ca la 20 de ani și că de-aici încolo încep să apară tot felul de probleme. Nu mă ascund, vă spun sincer că la mine așa a fost – am început să dau tot mai des rateuri din cauza unei probleme apărute după 40 de ani.

 

Problema e că nu mai văd ce scrie pe spatele cutiei de prezervative – de unde riscul să nu nimerești măsura.

 

Vreun an, am dat vina pe ei – ai dracu’ chinezi, nu fac doar prezervativele mici, ci și literele. Până ce, într-o zi când aveam mai mult sânge în creier, am observat că pot citi scrisul dacă îndepărtez puțin cutia. Carevasăzică, adio doar ochelari de distanță, de-acum voi avea nevoie de unii și pentru citit.

 

Evident că nu m-am grăbit să-mi fac a doua pereche de ochelari, e un prag psihologic greu de trecut. Când citesc în pat, stau țeapăn, sprijinit de perne, iar mâna în care țin cartea o întind – e cam incomod, dar am decis că e o poziție elegantă, serioasă și care, în plus, te ajută să te concentrezi mai bine.

 

Asta până-ntr-o zi când încercam, din nou, să mă scuz:

 

– Dragă, îmi pare rău. Să știi că mi se întâmplă foarte rar, cred că e de la prezervativ. E prea mare, n-am văzut ce scrie pe cutie.

 

– Păi de ce nu îți iei niște lentile progresive? Cu aceiași ochelari vezi și la distanță, și de aproape, mi-a zis fata, auncându-se într-un taxi. Adio!

 

Și uite-așa mi-am făcut ochelari cu lentile progresive. Sunt minunați. Practic, aceeași lentilă are trei câmpuri vizuale – deasupra pentru depărtare, jos pentru aproape, iar partea din mijloc e de tranziție. În cel mult o oră înveți să te uiți prin partea de lentilă de care ai nevoie – faci asta conștient doar la început, apoi e ca schimbatul vitezelor la condus, o faci din reflex, fără să te mai gândești (pentru cititoarele noastre o să revin mai târziu cu o altă analogie).

 

ochelari

 

Acum pot sta în pat cum îmi e cel mai comod și, ca să pot citi, nu-mi mișc decât ușor capul sau ochii. Stau tolănit pe perne moi, rezemat pe spate, și doar mut din când în când cartea dintr-o mână într-alta, să fac fibră la ambele brațe.

 

Sunt niște lentile Essilor din gama Varilux și m-am acomodat cu ele practic pe loc – am plecat cu noii ochelari pe nas de la Optică și de atunci nu i-am mai folosit niciodată pe cei vechi. Până la sfâșitul anului, la orice pereche de lentile progresive Varilux mai primești una gratuit – a doua pereche poate fi cu design adaptat lucrului la calculator, de exemplu. Unde le găsești? Scrie-ți adresa aici, iar aplicația îți va indica cele mai apropiate magazine unde găsești lentilele progesive Varilux (și, implicit, promoția 1+1).

 

Iar dacă ți se pare că ochelarii ăștia te lasă fără o scuză serioasă, poți să-i spui așa: ”Dragă, îmi pare rău. Să știi că mi se întâmplă foarte rar, cred că e de la prezervativ. E prea mare, n-am văzut ce scrie pe cutie, că nu mă uitam pe unde trebuie prin lentila asta progresivă!”

Share:

11 comments

  1. sow 18 December, 2015 at 08:33

    Bune, bune lentilele astea. Stiu pe cineva care, tot asa fara sa vada prea bine, a luat de pe raft o cutie de prezervative si au fost asa de mari incat le-a putut folosi la carnavalul de la Venetia.

  2. boemul 18 December, 2015 at 09:00

    habar n-aveam că pe cutiile de prezervative scrie vreo măsură… credeam că există doar unele prezervative care te strâng şi altele care nu 🙂

  3. RoseN 18 December, 2015 at 09:38

    Si cu secsuletul, cu secsuletul cum ramane? vii aici cu abureli si lentile 😀 ne lasi asa ne…lamuriti asupra statusului tau actual, pfff…

  4. Dan1 18 December, 2015 at 12:00

    Din cauza asta eu evit sa citesc si ma uit la filme.

  5. dc 18 December, 2015 at 16:02

    @RoseN: Cica lipsa activitatii sexuale duce la slabirea vederii, asa ca nu astepta prea multe lamuriri de la unul care tocmai si-a schimbat ochelarii 😀 >:)

  6. Ina_adevărata 18 December, 2015 at 22:01

    Așadar, nu era doar un mit! Mărimea dioptriilor contează!

  7. ErRon 18 December, 2015 at 22:36

    Deşi sunt femeie, nu am nevoie de altă analogie, am înţeles-o pe aia cu schimbatul vitezelor la condus!

  8. Irina T. 18 December, 2015 at 22:43

    La mine a funcționat publicitatea lui Julius. O să caut cel mai apropiat centru de lentile de-astea. Deși sună teribil de incomod să mă uit în sus ca să văd departe și în jos ca să văd aproape. (N-am priceput ce văd sau dacă văd când mă uit prin centrul lentilelor).
    Mi-am făcut de vreo 3 luni 2 perechi de ochelari și nu mă obișnuiesc cu ei. Nici nu m-am hotărât cum să-i numesc. Ochelarii de departe și ăia de aproape sună complet idiot, mai ales când îmi propun să-i caut prin casă pe ăia de aproape ori când îi am pe nas pe cei de departe. Iar la calculator nu mi-s buni nici unii, nici ceilalți. Dacă e fontul mic și am ochii obosiți, folosesc băbește CTRL +. Așa că o să-i caut p-ăștia progresivi, pe care aș putea să-i botez simplu: ”ochelarii”, din moment ce ar deveni singurii.

  9. Stephanie 19 December, 2015 at 14:12

    E bine de stiut unde poti gasi niste ochelari cumsecade. Deocamdata nu-mi trebuie , data fiind varsta mea (aproape) frageda, dar , cine stie, poate mai incolo… :p

  10. dyers_eve 19 December, 2015 at 15:10

    Julius, sa inteleg ca asta inseamna la tine szecs???
    “Stau tolănit pe perne moi, rezemat pe spate, și doar mut din când în când cartea dintr-o mână într-alta, să fac fibră la ambele brațe.”

  11. dacianlogan 19 December, 2015 at 22:01

    Lentilele progresive îs fix un pix daca nu is optimizate pentru zona de mijloc, adica aia care o folosesti la calc.

Leave a reply