Postul nu e post destul

Reclamele la medicamente au nevoie de un doctor

Laura Pascu

 

Mie, când sunt în mașină, îmi place să ascult radioul. Și pentru că sunt o fire romantică de la primele ore ale zilei, ascult TragicFm.

 

Au muzică bună, asta în cazul în care îți plac Julio Iglesias, Richi e Poveri și Abba, cunoscuți interpreți internaționali pe care îi poți asculta în pauzele de reclame la medicamente.

 

Dar să ne începem ziua cu Anca.

 

Anca este o fată despre care aflăm de la prietena ei cea mai bună că are oareșce probleme cu dulciurile cu ciocolată, în sensul că după ce le mănâncă, în loc să se îngrașe ca orice femeie normală, ea se constipă. Asta e, nu toate avem noroc în viață. Dar stați! Anca este salvată și ne anunță cu o voce cristalină că, de când ia ColonProtect, poate să halească câtă ciocolată vrea ea. Astfel, atât digestia cât și colegii ei de birou sunt salvați, știut fiind că fetele constipate nu-s prea sociabile.

 

Acum, că am aflat că Anca poate să facă moale, chiar îmi voi începe ziua frumos, iar idioții întâlniți în trafic nu-mi vor alunga buna dispoziție. Dar stai!  Vine următoarea reclamă.

 

Ai un cârcel dureros? A, ești grav! Eu am avut doar cârcei nedureroși, din ăia de-mi provocau plăceri nebănuite, abia așteptam să mă prindă câte un cârcel din ăsta, să mă tăvălească pe jos, să văd curcubeie și stele verzi în fața ochilor! Dar tu, dacă ai cârcel dureros, pune mâna și ia ANTICÂRCEL. O să poți alerga 3 maratoane și 2 semi cu el înfipt în pulpă.

 

După ce ne-am tratat de constipație și cârcei dureroși, urmează să scăpăm şi de incontinența urinară, o altă problemă a femeii moderne. Aflăm că incontinența asta este o chestie perfidă, care te lovește când ți-e lumea mai dragă, adică la piață, la birou, într-o întâlnire, etc. Sper că nu e vorba despre o întâlnire de afaceri, căci nu știu cum am putea explica partenerilor ieșitul din 15 în 15 minute la toaletă. Probabil că pudratul nasului nu mai reprezintă de mult o scuză credibilă. Așa că, dacă nu vă puteți ține, luați FEMINOST, controlul are rost!

 

Nici bărbații 40+ nu sunt uitați de companiile farmaceutice, care s-au gândit la ficățelul lor expus agresiunilor de tot felul. Vine o soție grijulie care îl ceartă pe nefercit să mai termine cu micii și grătarele, că și-așa are colesterolul mărit. Din tonul ei înțeleg că, din păcate, ăsta e singurul lucru mărit pe care-l posedă. Dar el, viteazul, zice: lasă, mami, am luat SANOHEPATIC 40+, deci pot! Din tonul lui înțeleg că el chiar poate, doar că nu mai vrea. Cu ea.

 

Reclama se finalizează cu solganul “Un festin fără chin”, ceea ce vă dorim tuturor, chiar și burlacilor 40+ care se hrănesc cu orez sârbesc (poate nu e cea mai gustoasă mâncare, Pascu, dar, ştii, a doua zi nu trebuie să merg la IKEA – notă J.)

 

Totuși, tata și mama reclamelor la medicamente e aia la Zenella Med, despre care așa de mult s-a scris că s-au consumat râuri-râuri de cerneală internetică, căci nu cred că există blogger care să n-o fi luat la scărmănat. Reclama, nu păsărica cu mâncărimi și miros neplăcut, căci despre asta e vorba în frumosul spot publicitar. Deci, dacă te mănâncă jos, dacă simți un disconfort și mai ales un miros de lipuși morți, fugi la prima farmacie și ia Zenella Med, supermanul salvator al fetelor care n-au apă și săpun p-acasă.

 

În fine, am noroc că fac maximum 10 minute până la birou, așa că apuc un singur calup publicitar pe drum, dar totuși nu ajung suficient de repede încât să ratez reclama la bătături și călcâiele crăpate (Labobel), precum și aia la pasta de dinți care îți albește fasolea la minut (Lacalut), produse farmaceutice la care eu, dacă m-ar fi întrebat pe mine, le-aș fi înlocuit între ele denumirile. Oricum rezultatele sunt invers, adică îți albesc călcâiele și-ți crapă dinții.

 

PS:

– Pascu, păi şi glumele?

 

– Julius, uită de glume! De când intru pe Daily Cotcodac, am scăpat de glume!

 

Share:

17 comments

  1. Rushenne 1 June, 2015 at 00:51

    Laura, excelent textul!
    Sa ne mai scrii! 😀

  2. chocolate 1 June, 2015 at 01:53

    Unde se poate da like, doamna Pascu?

    P.S. Nu, Julius, nu ma convingi ca butonul ala galben pe care scrie “Donate” e, de fapt, butonul de like.

  3. Ioana 1 June, 2015 at 08:05

    Reclama cu carceii durerosi incepe bestial cu: “grabeste-te, semaforul e ROSU deja”.

  4. Rower 1 June, 2015 at 09:18

    Bravo, Laura. Felicitari.
    Si sper sa nu fugi cu banii luati pe acest text, asa cum au facut vechii autori dupa ce Julius, in marinimia sa, i-a imbuibat cu salarii grase iar acum ne fac cu mana de pe plaje luxuriante.

  5. Rower 1 June, 2015 at 09:20

    In fine, am vrut sa spun “exotice”, nu luxuriante 🙂

  6. Dan1 1 June, 2015 at 13:29

    Ei, sa nu exageram, mai e si aia cu Magenta 1 care ma depri (si e si pe muzica de Mozart, parca)! Nu toate sunt la medicamente, doamna Pascu…

  7. Nedu Merit 1 June, 2015 at 13:52

    1. Sa vina doc` Sendroiu si sa ne scoata la liman, zic. 😯
    2. Va dati seama cum ar suna la radio…
    – Ta mananca pe oriunde?
    Da-i cu scula Babatunde!
    Acesta este un dispozitiv medical. Cititi cu atentie prospectul. Pentru sanatatea dumneavoastra, faceti zilnic NUMAI 30 de minute din acest tratament.
    PS: am bagat doua comentarii intr-un singur formular, sa iau si eu mai multe laicuri decat clickuri pe butonul galben, dupa cum zice si “chocolate“ un pic mai sus.

  8. Nedu Merit 1 June, 2015 at 13:55

    @ Dan1
    Aia cu reclama magenta e bomboana pe coliva, sa vezi cum arata site-ul lor.
    Nu va luati acum dupa tot ce inventeaza cercetatorii germani, ce naiba.

  9. bogho 1 June, 2015 at 19:24

    De când au arestat câțiva medici care luau șpagă prescrie anumite medicamente, oamenii sunt forțați să facă reclamă. Mai au ceva până învață meserie

  10. Ina_adevărata 1 June, 2015 at 20:31

    Preferata mea e aia la nu-știu-ce laxativ care se ia seara înainte de culcare. Vă dați seama? Laxativ! Înainte de culcare! Hahahaha!

  11. Andrada 1 June, 2015 at 20:34

    LABOBEL scoate și greierii din călcâie? 😀

  12. deaddy 2 June, 2015 at 09:00

    Eu am zis ca La Bobel o fi vreo carciuma pt Dorel. Data viitoare o sa ascult mai atent 🙂

  13. db 2 June, 2015 at 12:39

    Mai e si reclama la “Traspibloc” (or smth). Ma mir ca nu sar altii cu o reclama la ceva epilatoare dupa ea … 😉

    Totusi, inca ne putem considera fericiti: in SUA si Canada pe primul loc sunt reclamele la antidepresive iar pe doi cele care tind (daca nu chiar sunt deja) sa fie in top si la noi: cele care-ti induc ideea ca poti manca pana crapi daca stii sa le iei la timp …

  14. Nedu Merit 2 June, 2015 at 18:23

    Sa ma ierte urechile fine, dar eu credeam ca Labobel e pentru a scoate bataturile facute in urma anumitor proceduri manuale. 😯 😥

  15. Ion T. 3 June, 2015 at 15:24

    @ Ina_adevărata> dacă nu iei și un somnifer nu-i mare scofală. Eventual lași dâră precum melcul până tron.

  16. Doar Un Scutec Sa-ti Mai Pun 3 June, 2015 at 16:06

    nicio reclama la aspirina…saracului? :))

  17. Danny 4 June, 2015 at 12:55

    Foarte bun articol, chiar meritau “creativii” care au gandit reclamele astea sa se ia cineva de ideile lor crete.
    Ia-te si de aia cu “caramida cu izolatie” Thermoblock Izo cand femeia care vorbeste amesteca acesti doi termeni (ex.caramizolatie, caramidisolutie) pana cand nu se mai intelege despre ce e vorba si tot ce obtine este iritarea maxima a ascultatorului. N-ai cum s-o fi ratat. Eu n-ascult Magic FM, am auzit-o la un alt post dar o da-o si la ei.

Leave a reply