Postul nu e post destul

Topul întâlnirilor ratate (2)

Daniela D.

 

(prima parte, aici)

 

Am ajuns astăzi la locul 2:

 

Vasilică. Prima întâlnire oficială cu Vasilică a avut loc într-un restaurant elegant. Vasilică era un băiat frumos, înalt, bine îmbrăcat și minunat parfumat, cu o conversație plăcută și chiar cu un fel de umor. Deși vă asigur că nu obișnuiesc să mănânc bărbați (decât dacă și ei și-o doresc), Vasilică părea să se teamă că îi pun în pericol securitatea fizică ori psihică. De când ne-am așezat la masă, în mod evident pe fond nervos, a început să își roadă unghiile. Și-a crănțănit fiecare deget și a tras cu dinții de fiecare colț de unghie și de fiecare pieliță rebelă, până și-a făcut mâinile un fel de franjuri sângerânde. În tot timpul asta m-am străduit să ignor activitatea lui automutilanta, uitându-mă preponderent în farfurie, la chelner sau la decorațiunile din restaurant, într-un mod care ar fi putut fi interpretat destul de nepoliticos, dacă mi-ar mai fi păsat de o astfel de interpretare. Dar nu îmi păsa. În schimb, mi-a păsat foarte tare când Vasilică, după ce a terminat să își distrugă mâinile, a început să își scoată muci uscați din nas, cărora se străduia să le dea formă sferică frecându-i între degete. M-am oprit din mâncat, cu furculița în aer, rugându-mă în gând să nu se întâmple doar un singur un lucru: să îi bage în gură după ce biluțele de muci vor fi atins perfecțiunea sferică. Dar, dacă nu îi mănâncă, atunci ce o să facă cu ei? Poate îi aruncă peste masă, ca din întâmplare, și îmi cad mie în farfurie? Poate și-i lipește de pantaloni? Ce face? Slavă domnului, nu a făcut nimic din toate astea, i-a băgat discret între faldurii șervetului de pânză de pe masă. Până la sfârșitul mesei, Vasilică pusese la păstrare un număr respectabil de bile de muci și poate ar fi produs și mai multe, dacă nu i-aș fi spus că îi mulțumesc pentru această seară agreabilă, dar mă simt ușor amețită, din cauze necunoscute, și o să plec acasă. “Nu, nu e nevoie să mă conduci, iau un taxi, mulțumesc.” A fost ultima oară când l-am mai văzut pe Vasilică.

 

– va urma –

Share:

15 comments

  1. Dan1 24 October, 2014 at 08:14

    Pacat ca ai plecat, ca eram curios ce avea sa mai faca în continuare. :))

  2. geo 24 October, 2014 at 08:52

    Ioi, Dan1 tu să taci, până acum ai ratat toate întâlnirile DeCe-Daily-Cotcodac … și când te gândești că Julică a plătit berea, ceaiul și transportul în comun cu pelicanu’ 😀

  3. Ioana 24 October, 2014 at 09:32

    Dar pe ăsta unde l-ai găsit ? Că cel de ieri am înțeles că ți-era coleg de facultate .

  4. eugen 24 October, 2014 at 10:06

    Dupa ce ai plecat s-a imbatat muci .

  5. N.A. 24 October, 2014 at 10:41

    Nu creeeeeeed! :))) si ai ratat tu un tip care tine atat de mult la curatenia lui corporala?! Ai preferat tu alti indivizi care isi pastreaza bilutele de muci in nas? :))))))

  6. Cms 24 October, 2014 at 11:03

    Îmi cer scuze că intervin cu o precizare tehnică: pentru a atinge perfecţiunea sferică, mucii nu trebuie în nici un caz să fie uscaţi, ci uşor hidrataţi, ceea ce le asigură plasticitatea necesară pentru o modelare de excepţie.

  7. Nedu Merit 24 October, 2014 at 11:03

    Dragă Daniela
    Am o nelămurire după ce am citit acest fragment:
    “nu obișnuiesc să mănânc bărbați (decât dacă și ei și-o doresc)“
    Poţi să dezvolţi, te rog? 🙄

  8. Belle d”Imagination 24 October, 2014 at 11:21

    Cred că băietul a încercat să-ţi transmită discret fie că deţii o forţă de atracţie prea mare fie că mănânci prea mult şi a încercat să te ajute să ţii cură de slăbire.

    Cel puţin pe mine mă ajută activ.

  9. Monica 24 October, 2014 at 13:03

    Cemesica, da’ te pricepi, mamica! Ce, ai asteptat mult si tu la ceas, la Universitate, e?
    😀

  10. Cms 24 October, 2014 at 20:08

    @ Monica: Da, da. Aş putea spune chiar că executam lucrări de excepţie în cele mai variate condiţii meteorologice.

  11. Dan1 25 October, 2014 at 10:01

    Alo! Hai cu partea a 3-a mai repede! Ca primele doo au fost fara finalizare…

  12. Nedu Merit 25 October, 2014 at 13:33

    Dragă Daniela
    Încep să înţeleg de ce nu vrei să răspunzi acum frămîntărilor mele: o să ne descrii cu lux de amănunte în seria “Topul întîlnirilor mele reuşite“.
    Abia aştept! Curaj! Inspiraţie! Fie ca amintirile frumoase să fie cu tine! Amin! 😯

  13. ErRon 25 October, 2014 at 14:10

    Domnu’ doctor, ce exprimare elevată pe aşa temă! Se vede că nu ai trecut degeaba prina facultate! Cinste profesorilor tăi!

  14. mufa 25 October, 2014 at 15:14

    De curiozitate, obiectivul tau era sa te intilnesti cu tipii de la Casa de copii, sectiunea agravante?

  15. Sunday 27 October, 2014 at 11:28

    Numa’ fițe. Vasilică era perfect, in mod evident.

Leave a reply